A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Гарні дороги - як основний пріоритет діяльності громади

Дата: 08.07.2019 17:08
Кількість переглядів: 384

В п’ятницю та суботу в селі Олбин, що входить до Кіптівської об’єднаної територіальної громади можна було спостерігати незвичну картину -  повз село проїхало близько сотні машин з асфальтом. Люди, які це бачили спочатку не вірили своїм очам: "невже знову ремонтуватимуть нам дорогу!?"

Із самого початку утворення Кіптівської ОТГ, саме ремонт доріг став одним із головних напрямків у роботі виконавчого комітету сільської ради. Адже за роки незалежності вони стали майже непроїздними. Зрозуміло що відремонтувати їх всі за один, два роки не можливо та і підходити до цього ремонту потрібно виважено. Де це можливо обмежитись ямковим, але пріоритетним є саме капітальний ремонт.  Хоча нажаль буває так що  при недобросовісності деяких жителів, або ж підприємців, які не дотримуються теплового режиму, або ж перевозять багатотонні вантажі в осінньо-весняний період, зусилля місцевої влади зводяться нанівець. Тому єдиним виходом з цієї, здавалося б, безвихідної ситуації, коли все доводиться роботи по колу ремонтувати, зимувати і знову ремонтувати, при цьому витрачаючи чималі кошти, голова громади Володимир Кучма бачить один єдино правильний вихід кожного року будувати новий відрізок шляху, хай він буде протяжністю один, два, або ж три кілометри, але він протримається хоча б декілька років.

Цього року громаді пощастило, бо було виділено субвенцію з державного бюджету на поточний та середній ремонт доріг місцевого значення. Згідно розподілу новенький асфальт вже покладено на відрізку дороги  Олбин – Борсуків загальною протяжністю 1,3 км. оскільки це був найкритичніший шматок цього шляху. Найближчим часом під’їзні дороги до Прогресівської та Новошляхівської ЗОШ І-ІІІ ст. також буде закрито новим асфальтовим покриттям.

  • Всі радіють, тому факту, що відремонтували найгіршу ділянку цієї дороги, а мені, як людині котра бачила сам процес будівництва і трішки знає як він повинен відбуватися найбільше подобається те що зроблений він на совість і протримається не один рік, тому про те щоб долати цей один кілометр п’ятнадцять хвилин, років на сім ми можемо забути – говорить заступник Кіптівського сільського голови Василь Грищенко.

Ті хто їхав вже по новому покриттю взагалі перебували в легкому шоці.

  • В мене просто немає слівкаже уродженець села Борсуків Володимир Череда, який кожні вихідні їде в село до батьківв час коли чуєш тільки критику та негатив в сторону влади, неважливо уряд це чи місцеве керівництво, керманичам нашої громади потрібно сказати дякую, хоча б за те що по відремонтованим шляхам швидка допомога зможе дістатися до наших батьків швидше.

Тож місцева влада сподівається, що своїми зусиллями хоч на трішки полегшують життя місцевих жителів.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь