A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Новини громади

Дата: від до Скинути

Для представників ресторанного бізнесу та власників закладів громадського харчування

У зв’язку з тим, що відповідно  до закону «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» з 20 вересня 2017 року в Україні набули чинності норми, що передбачають запровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), для потужностей , які проводять діяльність харчовими продуктами, у складі яких є непероблені інгредієнти тваринного походження, наша громадська організація «ресторанна гільдія» разом з компанією «ПРОФІ КЛАБ» проводить відповідні семінари для представників ресторанного бізнесу.

16:32 07.11.2019

У Вовчку урочисто та святково відкрили реконструйований пункт здоров'я

У попередніх статтях, розміщених на сайті ОТГ було розміщено ряд повідомлень про те, що виконавчим комітетом Кіптівської сільської ради  було прийнято довгостроковий план модернізації медичних послуг для жителів громади. Звичайно ж першою ластівкою цієї програми було відкриття лікарської амбулаторії у с. Кіпті та початок роботи сімейного лікаря. Наступним було принципове рішення про збереження всіх існуючих на території пунктів здоров’я (ФАПів), за кошти місцевого бюджету. І ось маємо ще один привід для радості -  6 листопада  урочисто та святково в селі Вовчок відкрили відремонтований пункт здоров’я, у приміщенні закритої у 2017 році місцевої школи. Більше того тепер тут  буде діяти адміністративно-медичний-дозвіллєвий центр. А це означає, що жителі Вовчка тепер зможуть отримати весь спектр послуг в одному приміщенні – поспілкуватися зі старостою, або працівником Центру надання адміністративних послуг, відвідати медичного працівника, і наостанок взяти книжку, або свіжу газету в бібліотеці, щоб зимові вечори не здавалися такими довгими, або просто поспілкуватись, обговорити останні події життя села, громади, держави в цілому.

08:59 07.11.2019

Сорок років разом

Мабуть всім подобаються пісні у виконанні аматорських колективів, кожен із задоволенням насолоджується народним співом, аплодує… А чи замислювались ви хоч раз над тим, чому деякі люди займаються співом але не професійно, а саме аматорським? Тут не платять гроші, потрібно витрачати свій власний час, який міг би присвятити рідним, близьким, відпочити врешті - решт. Спробуємо розібратись на прикладі аматорського етнографічного ансамблю «Вербиченька» Вовчківського Будинку культури. Саме на його прикладі, бо він  діє вже понад сорок років.

16:34 04.11.2019

Канікули - не привід сидіти вдома

       Вже давно відомо, що  канікули у школі це не припинення освітнього процесу, а лише його інша сторона. Адже навіть під час канікул школи продовжують працювати і радо зустрічають своїх учнів. Хтось приходить сюди для підготовки до предметних олімпіад, які ось-ось почнуться, хтось пограти у спортивні чи комп’ютерні ігри, а ті, кому до душі подорожі -  їдуть на екскурсії.

09:15 04.11.2019

Соціальний працівник: робота чи покликання

Соціальна робота це не професія, а покликання, так говорили нам на першому курсі університету, де цілих п’ять років я здобувала освіту за спеціальністю соціального працівника. Тоді ніхто з нас, сімнадцятирічних студентів, не сприйняв ці слова всерйоз. Курсу до третього вже було зрозуміло, хто буде працювати по спеціальності, а хто ніколи навіть не переступить поріг соціального закладу в якості працівника. Про себе ж я думала, що м’який характер та постійна жалість до оточуючих допоможуть мені стати першокласним соціальним працівником. Але вже в перший місяць роботи в Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді остаточно зрозуміла, що працювати за спеціальність точно не буду, бо до клієнтів соціальної роботи треба підходити звичайно ж із розумінням, співчуттям, гарячим серцем, неймовірним терпінням але разом із тим, як кажуть, із холодною головою. Я ж не могла спокійно дивитися на знедолені сім’ї, покинутих стареньких, кожен похід в сім’ю закінчувався сльозами, а тому розрадити, допомогти, чи боротися з пиятикою глави сімейства просто не виходило, не вистачало досвіду та терпіння. І я була впевнена, що всі так працюють. На робітника територіального центру, яка працювала в нашому селі я дивилася і думала – працює, бо нікуди подітися, треба годувати сім’ю. Як же я тоді  помилялася…

08:19 30.10.2019

Розмір допомоги з тимчасової непрацездатності зріс на 27,2%

За оперативними підсумками трьох кварталів 2019 року середньоденний розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності від Фонду соціального страхування України склав 274,75 грн. Це на 27,2% більше, ніж за той же період минулого року.

12:16 29.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь