A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Рішення сільської ради №1617-13/VIII «Про затвердження цільової комплексної програми профілактики правопорушень у 2022 році.»

Кількість переглядів: 108
Скликання: восьме скликання
Сесія: Тринадцята сесія
Тип документу: Рішення сільської ради
Дата: 25.01.2022
Номер документу: 1617-13/VIII
Назва документу: Про затвердження цільової комплексної програми профілактики правопорушень у 2022 році.
Прикріплені файли:
  1. Голосування (0.18 МБ)
  2. Рішення (0.17 МБ)

 



УКРАЇНА

КІПТІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЧЕРНІГІВСЬКОГО РАЙОНУ

ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

(тринадцята  сесія восьмого скликання )

 

 25 січня  2022 року      

                                                                               

      с. Кіпті

 №   1617- 13/VІІІ

           

Про затвердження сільської

Комплексної програми

профілактики правопорушень

на  2022 рік

 

Відповідно до статей 1, 3, 7, 8, 19 Конституції України, керуючись статтями  26, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  з метою активізації та об'єднання зусиль Кіптівської сільської ради, виконавчого комітету сільської ради, з ВП № 1 (смт. Козелець) ЧРУП ГУНП в Чернігівській області   у сфері забезпечення законності, правопорядку, захисту конституційних прав, свобод та законних інтересів жителів Кіптівської сільської ради та гостей Кіптівської сільської ради від протиправних посягань, сільська рада вирішила:

 

  1. Затвердити сільську Комплексну програму профілактики правопорушень  на 2022 рік, що додається.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань прав людини, законності, регламенту роботи, депутатської діяльності та  протидії корупції в органах місцевого самоврядування (Поліщук І.В.).

 

 

 

 

Секретар сільської ради                                                         Віта КУЧМА

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                        ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням  сесії 8 скликання

Кіптівської сільської ради

від 25 січня 2022р.

№ 1617-13/VIII

 

 

 

 

 

 

Комплексна  Програма

профілактики правопорушень

на 2022 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

смт. Кіпті

 

 

 

Зміст

  1. Паспорт Програми
  2. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма
  3. Визначення мети Програми
  4. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування
  5. Строки та етапи виконання Програми
  6. Перелік завдань Програми та результативні показники
  7. Напрями діяльності та заходи Програми
  8. Координація та контроль за ходом виконання Програми
  9. Додаток 1 до “Комплексної Програми профілактики правопорушень на 2022 рік ”
  10. Додаток 2 до “Комплексної Програми профілактики правопорушень на  2022 рік”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Паспорт Програми

 

 Комплексна Програма профілактики правопорушень                                  на   2022 рік

 

 

 

  1.  

Ініціатор розроблення програми

ВП № 1 (смт. Козелець) ЧРУП ГУНП в Чернігівській області

  1.  

Розробник Програми

ВП № 1 (смт. Козелець) ЧРУП ГУНП в Чернігівській області

  1.  

Відповідальний виконавець програми

ВП № 1 (смт. Козелець) ЧРУП ГУНП в Чернігівській області

  1.  

Головний розпорядник бюджетних коштів

Кіптівська сільська рада

  1.  

Учасники Програми

 Кіптівська сільська рада, ВП № 1 ЧРУП ГУНП в Чернігівській області (смт. Козелець)

  1.  

Термін реалізації Програми

2022 рік

  1.  

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми (для комплексних Програм)

Сільський бюджет

  1.  

Загальний обсяг фінансових  ресурсів,  необхідних для   реалізації Програми, всього

80 тис. грн.

 

в тому числі на ремонт автомобілів та запасні частини:

80 тис. грн.

 

9.

Коштів сільського бюджету:

80 тис.грн.

10.

коштів інших джерел

---

 

 

2. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

Стан правопорядку впливає на розвиток соціально-економічних відносин в області. Забезпечення правопорядку здійснюється шляхом виявлення винних осіб у вчиненні протиправних дій та притягнення їх до передбаченої законом відповідальності, а також запровадження форм і методів профілактики правопорушень з метою усунення причин та умов, що сприяють їх вчиненню.

Здійснення заходів з профілактики правопорушень у 2022 році дало змогу покращити стан правопорядку  на території Кіптівської сільської ради та удосконалити систему профілактики правопорушень.

В структурі злочинності домінуючу роль продовжують відігравати кримінальні правопорушення майнової спрямованості, особливо крадіжки. Практично в два рази збільшилася кількість крадіжок з приватних помешкань громадян.

Спільних зусиль, як на обласному, так і регіональному рівні потребують вирішення питання протидії незаконному обігу наркотиків, насамперед в підлітковому і молодіжному середовищі, торгівлі людьми, правопорушенням у сфері моральності, кримінальним злочинам з використанням інформаційних технологій тощо. Кількість викритих таких правопорушень зростає, однак ефективність правоохоронних заходів у цих напрямках не в повній мірі відповідає реальному стану криміногенної ситуації в області.

Особливе занепокоєння викликає профілактика, попередження та припинення кримінальних та адміністративних правопорушень у публічних місцях, забезпечення безпеки громадян поряд із магазинами, закладами громадського харчування, розважальними закладами.

Виходячи зі сказаного та з метою вдосконалення забезпечення публічного порядку та безпеки громадян на території Кіптівської сільської ради, запровадження нових та вдосконалення існуючих методів роботи щодо профілактики та попередження правопорушень розроблена дана Програма.

 

3. Визначення мети Програми

Метою Програми є:

  •  усунення передумов для вчинення правопорушень, забезпечення конституційних прав та свобод людини на основі чітко визначених пріоритетів, поступового нарощування у цій справі зусиль правоохоронних органів, місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та громадськості;
  •  удосконалення методів організації роботи і шляхів запобігання вчиненню правопорушень;
  •  активізація роботи з профілактики рецидивної злочинності;
  •  підвищення координуючої ролі органів місцевого самоврядування та виконавчої влади в розв’язанні проблем попередження злочинності та її негативних наслідків;
  •  удосконалення інформаційно-аналітичного та матеріально-технічного забезпечення профілактичної діяльності ВП № 1 ЧРУП ГУНП в Чернігівській області.

 

4. Обґрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, обсягів та джерел фінансування

 

Соціальне значення проблеми, пов'язаної з профілактикою правопорушень, зумовлює необхідність як централізованого бюджетного фінансування, так і залучення ресурсів місцевих бюджетів на виконання цієї Програми.

Програма спрямована на забезпечення ефективності здійснення узгоджених заходів щодо профілактики правопорушень та усунення причин, що зумовили вчинення протиправних дій.

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством. Обсяги фінансових ресурсів міського бюджету та напрямки їх використання визначаються в залежності від потреби, фінансових можливостей бюджету та з дотриманням вимог статті 85 Бюджетного кодексу України.

 

5. Строки та етапи виконання Програми

 

Програму розроблено на період 2022 року. Орієнтовні обсяги фінансування Програми передбачені в Додатках 1, 2.

 

 

6. Перелік завдань Програми та результативні показники

 

Основними завданнями Програми є:

  • підвищення оперативності реагування на правопорушення, попередження та припинення адміністративних та кримінальних правопорушень, забезпечення прав, свобод та інтересів людини і громадянина;
  •  розроблення нових форм і методів профілактики правопорушень та запровадження їх у практику;
  •  запобігання вчиненню кримінальних правопорушень, пов'язаних з порушенням громадського порядку, виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до їх вчинення;
  •  удосконалення інформаційно-аналітичного та матеріально-технічного забезпечення профілактичної діяльності ВП № 1 ЧРУП ГУНП в Чернігівській області.
  •  забезпечення особового складу Козелецького ВП Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області матеріально-технічними засобами (паливно-мастильні матеріали, тощо);
  •  покращення рівня системи управління та збереження життя, особового складу ВП № 1 ЧРУП ГУНП в Чернігівській області. під час виконання покладених на них завдань в зоні проведення антитерористичної операції.

 

Виконання Програми дасть змогу:

  •  активізувати діяльність органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади, пов'язану з профілактикою правопорушень, удосконалити механізм координації роботи із залученням до цього процесу громадськості;
  •  підвищити оперативність реагування на вчинені правопорушення та їх виявлення шляхом удосконалення технічних засобів контролю за ситуацією в публічних місцях, створення відповідних систем накопичення та обміну інформацією між центральними органами виконавчої влади;
  • стабілізувати криміногенну ситуацію в Кіптівській сільській раді шляхом подолання правового нігілізму та запобігання криміналізації населення;
  • поліпшення інформаційно-аналітичного та матеріально-технічного забезпечення профілактичної діяльності ВП № 1 ЧРУП ГУНП в Чернігівській області під час проведення антитерористичної операції.

 

7. Напрями діяльності та заходи Програми

 

  1. Систематично аналізувати стан оперативної обстановки на території міста та в окремих його мікрорайонах. З урахуванням факторів, що сприяють вчиненню адміністративних та кримінальних правопорушень розробляти плани комплексних заходів, відпрацювань проведення цільових операцій щодо запобігання злочинності та правопорушенням, вживати адекватних дієвих заходів реагування на ускладнення оперативної обстановки.

Вик.: ВП № 1 ЧРУП ГУНП в Чернігівській області.

Строки виконання:  2022 рік.

 

2. Оперативне реагування на заяви та повідомлення громадян про кримінальні та адміністративні правопорушення, а також інші події, інформація про які надходить до ВП № 1 ЧРУП ГУНП в Чернігівській області.

Вик.: ВП № 1 ЧРУП ГУНП в Чернігівській області.

Строки виконання:  2022 рік.

 

3. Вжиття заходів щодо попередження розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв у публічних місцях, появи у публічних місцях у п’яному вигляді, попередження та припинення фактів куріння на території Кіптівської сільської ради у заборонених Законом місцях, вжиття профілактично-попереджувальних заходів з протидії правопорушенням у сфері торгівлі та підприємницької діяльності, публічної безпеки, благоустрою міста тощо.

Вик.: ВП № 1 ЧРУП ГУНП в Чернігівській області.

Строки виконання:  2022 рік.

 

4. Особливу увагу приділяти забезпеченню публічного порядку та безпеки громадян під час проведення масових заходів громадсько-політичного, культурно-розважального, спортивного, релігійного характеру з метою недопущення масових безпорядків та групових порушень публічного порядку, забезпечення прав, свобод, інтересів людини і громадянина.

Вик.: ВП № 1 ЧРУП ГУНП в Чернігівській області.

Строки виконання:  2022 рік.

 

            5. Розробка та впровадження в практику несення служби по охороні громадського порядку автопатрулів, що забезпечить мобільність нарядів, оперативність реагування на повідомлення громадян, що забезпечить впевненість громадян у отриманні допомоги працівниками міліції, убезпечення громадян від адміністративних та кримінальних правопорушень.

Вик.: ВП № 1 ЧРУП ГУНП в Чернігівській області.

Строки виконання:  2022 рік.

6. Висвітлювати стан забезпечення законності та правопорядку у Кіптівській сільській раді в засобах масової інформації, а також організувати надання правової допомоги мешканцям територіальної громади.

Вик.: ВП № 1 ЧРУП ГУНП в Чернігівській області.

Строки виконання:  2022 рік.

 

8. Координація та контроль за ходом виконання Програми

Співвиконавці Програми подають звіти один раз на рік.

Контроль за виконанням заходів Програми покладається на постійну комісію Кіптівської сільської ради з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян.

            Хід виконання Програми раз на півріччя заслуховувати на засіданнях виконавчого комітету.

 

 

 

Секретар сільської ради                                                                Віта КУЧМА                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до “Комплексної Програми профілактики правопорушень на 2022 рік”

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь