A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

НОВИНИ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ В УКРАЇНІ

Фонд оплатив час перебування на самоізоляції від COVID-19 для 20 тисяч українців

Станом на кінець вересня 20 тисяч застрахованих осіб, з яких 5 тисяч медиків знаходились на самоізоляції під медичним наглядом – Фонд соціального страхування України компенсував для них втрачений за цей час заробіток з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції. З початку пандемії Фонд направив на такі допомоги 24,9 мільйона гривень.

09:34:16 06.10.2020

У випадку самостійного виправлення помилки фінансові санкції за порушення порядку використання страхових коштів до страхувальника не застосовуються

Роботодавець відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування несе відповідальність за порушення порядку використання коштів Фонду, несвоєчасне або неповне їх повернення.

16:08:16 24.09.2020

Фонд компенсував втрачений за час хвороби заробіток для 1,35 млн українців

За час тимчасової непрацездатності внаслідок хвороби, травми, догляду за хворим членом родини або ізоляції від COVID-19 Фонд соціального страхування України компенсує втрачений дохід. Фінансування відповідної допомоги сьогодні здійснюється ФССУ в оперативному режимі – для забезпечення більшого соціального захисту у період карантину, кошти направляються Фондом упродовж одного робочого дня з моменту прийняття заяви-розрахунку від роботодавця.

16:07:17 24.09.2020

Оновлено договір про подання електронних документів до ФССУ

Для подання до Фонду соціального страхування України електронних документів, зокрема, заяв-розрахунків на виплату допомог працівникам, страхувальники (роботодавці) мають укласти із відділенням робочого органу виконавчої дирекції ФССУ відповідний договір.

11:24:45 02.09.2020

Середньоденна допомога по догляду за хворими дітьми зросла на 20,9%

За оперативними даними українські працівники провели 1 мільйон 279 тисяч 783 дні, доглядаючи за хворими дітьми і родичами у січні–червні 2020 року. Фонд соціального страхування України компенсував втрачений за цей час заробіток, починаючи з першого дня і за весь час догляду, на суму 388,9 мільйонів гривень. Виплати отримали 134,4 тисячі застрахованих осіб.

16:46:10 03.08.2020

Фондом щороку фіксуються смертельні нещасні випадки внаслідок роботи в колодязях

Внаслідок отруєння каналізаційними газами щороку Фондом соціального страхування України реєструються виробничі нещасні випадки із смертельними наслідками, які стались при виконанні робіт по ремонту і експлуатації водопровідних та каналізаційних мереж, колекторів, колодязів. Велика частина з них – групові.

16:44:02 03.08.2020

Фонд погасив заборгованість за лікарняними і декретними у повному обсязі

Фонд соціального страхування України профінансував надання матеріального забезпечення за заявами-розрахунками, поданими роботодавцями по 25 червня. Загалом на виплату допомог по тимчасовій втраті працездатності, допомог по вагітності та пологах і на поховання сьогодні Фонд направив 1,122 млрд гривень, профінансовано заяви-розрахунки з 23 травня по 25 червня включно.

09:19:50 01.07.2020

Період відпустки без збереження зарплати є невідпрацьованим з поважних причин і не зменшує розмір допомог від Фонду

Період перебування у відпустці без збереження заробітної плати вважається невідпрацьованим з поважних причин та виключається з розрахункового періоду при визначенні суми матеріального забезпечення від Фонду соціального страхування України.

16:46:25 11.06.2020

Роз’яснення щодо коректного внесення даних листків непрацездатності до заяви-розрахунку

При оформленні заяви-розрахунку, за якою Фонд соціального страхування України фінансує лікарняні, роботодавці мають вказувати ті листки непрацездатності, на підставі яких необхідно здійснити виплату матеріального забезпечення. Включення до заяви-розрахунку лише первинного лікарняного листка без зазначення листків непрацездатності, які були видані як продовження первинного, та за якими призначено допомогу від Фонду, є порушенням порядку використання страхових коштів.

16:45:16 11.06.2020

Звільнені від сплати єдиного внеску ФОП і частково безробітні мають право на виплати від Фонду

Фізичні особи-підприємці і самозайняті особи, які тимчасово звільнені від сплати ЄСВ з метою їх підтримки на період дії протиепідемічних заходів, а також частково безробітні продовжують вважатись застрахованими у Фонді соціального страхування України особами.

12:52:31 02.06.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь