A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Навчаємось бюджетному процесу

Дата: 20.09.2017 13:24
Кількість переглядів: 688

19 вересня в Кіптях, для активу громади, було проведено бюджетний семінар, аби громадськість і депутати могли брати участь у коригуванні бюджету, а в ідеалі – у формуванні проекту бюджету – має бути відповідний механізм, інструмент, тобто правила, як, коли, яким саме чином можна подати свої пропозиції, що потім ввійдуть (або не ввійдуть) до проекту бюджету.

Таким інструментом є Бюджетний регламент. Олександр Підгорний, експерт проекту, пояснив учасникам заходу, що таке Бюджетний регламент та які переваги його прийняття як для громади, так і для депутатів. Зокрема, 1) члени територіальної громади можуть брати участь у процесах підготовки та ухвалення управлінських рішень, надавати свої пропозиції; 2) нормативно закріплюється механізм контролю будь-якого етапу бюджетного процесу з боку громади; 3) конкретизуються взаємовідносини між учасниками бюджетного процесу, які в Бюджетному кодексі були б надлишковими, оскільки є специфічними й не універсальними. Експерт проекту Віктор Бистров розповів, що головне завдання Бюджетного регламенту – деталізувати та конкретизувати загальні норми закону, адаптуючи їх саме до потреб і особливостей населеного пункту. Обговорюючи можливості прийняття Бюджетного регламенту радою, учасники заходу запропонували не обмежуватись лише моніторингом самого бюджету, а окремий акцент також робити на просвітницькій роботі.

Фото без опису

Джерело: http://cheline.com.ua/news/society/gromada-i-vlada-kiptivskoyi-otg-stvoryuyut-novi-pravila-byudzhetnogo-protsesu-95698 
© Чeline | cheline.com.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь