A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

ОГОЛОШЕННЯ ПРО ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ

Дата: 15.09.2017 14:53
Кількість переглядів: 1707

Фото без опису                                                                               Фото без опису

Шановні  мешканці Кіптівської об’єднаної територіальної громади!

                Кіптівська сільська рада оголошує проведення громадських слухань, які відбудуться в рамках виконання пілотного проекту щодо організації землеустрою на території Кіптівської об’єднаної територіальної громади, що виконаний на замовлення Проекту USAID "Підтримка аграрного і сільського розвитку".

     Запрошуємо  Вас прийняти участь у громадських слуханнях, на яких буде презентовано схему запланованих  заходів  щодо раціонального використання території нашої громади. Дана документація дозволила виявити земельні ділянки, які можуть бути оформлені в комунальну власність, земельні масиви для безоплатної приватизації. На схемі відображені перспективні заходи, які дозволять покращити добробут населення.

      Матеріали схеми запланованих  заходів  щодо раціонального використання території Кіптівської об’єднаної територіальної громади, ви можете знайти за посиланням: http://193.106.211.231:19000/Site2/KIPTI/persp/index.html

     Друковані копії та детальний опис запропонованих заходів знаходиться в Кіптівській сільській раді.

Просимо вас надавати свої пропозиції  щодо запропонованих заходів та територій їх розміщення.

 Особа уповноважена надавати пояснення та приймати Ваші пропозиції головний спеціаліст землевпорядник Кіптівської сільської ради Крафт Яна часи прийому з 8.00 до 17.00, Пн-Пт,  телефон: 0930710637.

Просимо Вас надати свої пропозиції до 2.10.2017р.

Зарошуємо Вас прийняти участь у обговоренні запланованих заходів щодо перспективного розвитку Кіптівської ОТГ  які відбудеться 3.10.2017р. в приміщенні Кіптівської сільської ради.

У разі наявності змін, буде повідомлено додатково.

Для зацікавлених осіб наводимо короткий перелік запланованих  заходів  щодо раціонального використання території Кіптівської ОТГ, які дадуть можливість покращити добробут населення громади:

       1.  Виокремленні земельні масиви, на які можуть оформленні права комунальної власності (із земель запасу (2578,4га.)) та             передачі їх у користування громадян.

  1. Запроектовані території земель для безоплатної приватизації за межами населених пунктів 819,9  га. (можливість забезпечити право безоплатної приватизації земельних ділянок, площею від 0,15 до 2 га для понад 300 людей). В межах населених пунктів площа не приватизованих земельних ділянок складає 1168,4га. За попередніми підрахунками це дасть можливість реалізувати право на безоплатну приватизацію (включаючи користувачів земельних ділянок, які не оформили право власності)  в загальній кількості понад 500 осіб, а також вирішити соціальні потреби населення, в першу чергу працівників державних сільськогосподарських підприємств, землі яких не підлягають на сьогодні паюванню, а також працівників соціальної сфери, ветеранів АТО, переселенців та інших осіб в земельних ділянках для безоплатної приватизації.
  2. Створення пункту по збору та переробці грибів, ягід, який запроектовано в північній частині села Вовчок. Пункт вирішить проблему реалізації продукції приватних осіб-грибників, збирачів лісових ягід , які матимуть можливість на місці  реалізовувати зібрану продукцію. На території пункту по збору та переробці грибів також заплановано розміщення будівель товариства по вирощуванню, переробці, та реалізації грибної продукції.
  3. Схемою передбачено розміщення двох свиноферм в тваринницьких приміщеннях ДП ДГ "Наукове",за умови розпаювання земель  названого господарства. Робота тваринницьких  приміщень забезпечить молодняком підсобні господарства селян Кіптівської громади, що буде сприяти підвищенню добробуту мешканців громади.  Податки від  роботи свиноферм будуть надходити до місцевого бюджету.
  4. Запроектовано в  селах (Підлісне, Новий Шлях, Вовчок, Прогрес, Кіпті) , в місцях, позначених на Схемі  облаштування площадок прийому, та пунктів сортування сміття. Цей захід дозволить вирішити проблему збору та вивозу сміття, зберегти довкілля громади, дасть можливість ліквідувати стихійні звалища.
  5. Схемою передбачено облаштування стаціонарних майданчиків для тимчасового (на період масового цвітіння медоносних рослин) розміщення бджолиних пасік. Майданчики для бджолиних пасік, як показано на схемі,розміщаються в місцях,  де велика кількість медоносів: акація, липа, лугові квіти, гречка, соняшник і інші медоносні рослини. Розміщення пасік також дозволить перевозити бджолині сім’ї в межах земельних угідь громади на інші тимчасові майданчики біля медоносів. Для частини мешканців громади – це  суттєва самозайнятість, та  додатковий заробіток. Крім того, частина вільних площ майданчиків може здаватися в оренду стороннім пасічникам, що поповнюватиме бюджет громади.
  6. З метою організації процесу розфасовки, та підготовки кінцевої продукції бджільництва для продажі в торгових мережах, та на схемою передбачено побудову цеху по прийманню, гомогенізації і фасування меду. Даний цех планується розмістити в селі Прогрес, Кіптівської ОТГ. При цеху буде організовано магазин по продажу пасічникам інвентаря,  бджолосімей і медпрепаратів по захисту бджолиних сімей. Будівництво цеху вирішить проблему пасічників по реалізації меду, квіткового пилку,прополісу, маточного молочка, воску і інших продуктів бджільництва. Функціонування  цеху  дасть можливість  працевлаштування  частини жителів ОТГ.
  7. Облаштування  водойм для зариблення і організації рибного господарства в селі Прогрес.
  8. В селі Прогрес пропонується організувати пункту прийому, реалізації, та зберігання с/г продукції особистих селянських господарств. Робота пункту буде сприяти підвищенню добробуту мешканців громади.  Податки від  його роботи  будуть надходити до місцевого бюджету.
  9. Схемою передбачено будівництво кемпінгу на березі ріки Десна для бажаючих зайнятись любительською риболовлею, та відпочинком на природі. Розташування даного закладу обумовлено природними умовами та кліматичними характеристиками ділянок, на яких буде розміщатись об’єкт. Доходи від оренди, та податки від  діяльності закладу поповнюватимуть бюджет громади.
  10. В с. Самійлівка заплановано розміщення готелю, магазину та  клубу любителів риболовлі.
  11. Схемою передбачено розробку кар’єрів покладів піску та глини, що дасть можливість при затвердженні відповідних проектів і отримання ліцензій суттєво поповняти бюджет громади.
  12. Заплановано розпочати на території Кіптівської ОТГ торфовидобування та побудову лінії виготовлення торфобрикетів.
  13. Поблизу с. Кіпті запропоновано організувати територію відпочинку яка буде включати: парк відпочинку, з розташуванням дитячих та спортивних майданчиків, пункту прокату велосипедів, готель, територію облаштованих еко-стежок та вело доріжок, що буде сприяти попиту на відпочинок в даній місцевості.
  14. Схемою передбачено організацію територій для проведення екофестів з розміщенням закладів громадського харчування яка буде розміщуватись в південно-західній частині території ОТГ, за межею села Кіпті, під лісовим масивом. Проведення екофестів буде рекламою, що популяризує ресурси громади.
  15. Схемою передбачена організація території ринку вихідного дня, який буде розміщуватись в південно - західній частині території ОТГ. Ринковий збір буде надходити в місцевий бюджет громади.
  16. Заплановано будівництво стадіону з залученням коштів інвесторів, який планується розмістити в південно - західній частині території ОТГ. Наявність стадіону дасть можливість проводити тренування, змагання з різних видів спорту, що буде сприяти популяризації відпочинку в Кіптівській ОТГ. 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь