Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Заходи до Дня перемоги

Дата: 10.05.2018 16:21
Кількість переглядів: 582

9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вже 73 роки минуло від тієї весни, коли ціною неймовірних зусиль, крові і втрат  наші  діди та прадіди здобули перемогу над коричневою чумою. Багато з них не повернулись з поля бою, померли від ран в повоєнні роки, але пам’ять про них  живе в наших серцях і понині.

В цей день кожного року біля пам’ятників та обелісків загиблим воїнам у Другій світовій війні збираються люди щоб вшанувати пам’ять полеглих у роки війни та подякувати живим ветеранам, солдатським вдовам та трудівникам тилу. В Кіптівській об’єднаній територіальній громаді цей день розпочався з  літургії за загиблими  героями, потім відбулася урочиста хода та покладання квітів до пам’ятників загиблим воїнам та братських могил. В кожному населеному пункті громади відбулися  мітинги, де поіменно згадали всіх хто загинув  у роки Другої світової війни, вшанувавши їхню пам’ять хвилиною мовчання. Після мітингів учасники художньої самодіяльності подарували всім присутнім святкові концерти, ну і звісно, солдатський куліш, який міг скуштувати кожен бажаючий.

Нажаль, ветеранів тієї страшної війни щороку стає все менше, і не всі через стан здоров’я можуть прийти на святковий мітинг, тому вже стало традицією відвідувати їх вдома.

Цього року сільський голова, секретар сільської ради та старости побували вдома у ветеранів та солдатських вдів, вручили їм подарунки та  привітали зі святом, подякували за їхній подвиг, за можливість вільно жити на своїй рідній українській землі.
ФоторепортажФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь