A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Обмінялися досвідом з польськими колегами

Дата: 15.06.2018 11:50
Кількість переглядів: 689

З 02 по 10 червня, в рамках програми Study Tours to Poland, котрий реалізує Фонд "Лідери змін" з коштів Польсько-американського фонду свободи, делегація Чернігівської області здійснила навчальний візит «Розвиток культури, діяльність і різносторонній розвиток бібліотек на фоні реформи місцевого самоврядування» до Сілезького воєводства Республіки Польща. Кіптівську об’єднану територіальну громаду представляли Ірина Дубик – начальник відділу культури, сім’ї. молоді, спорту та Ірина Погоняйло – директор  Публічної центральної бібліотеки.

В перший день навчального візиту делегація побувала в місті Глівіце у відділенні міської публічної бібліотеки, яка розташована в торгівельному центрі поруч з кафе та магазинами, спеціально для відвідувачів, які можуть там перепочити.

Всі бібліотеки в Польщі оснащені найсучаснішими гаджетами, з 2009 року паперовий каталог припинив iснування, бо з'явився електронний. Бiльша частина фонду читального залу використовуеться читачами на абонементi, функцiонують мiсця для людей з вадами зору. Читачi замовляють та бронюють лiтературу через iнтернет, діє електронний розсильник. Також кожного дня в бібліотеках проходять якісь заходи, від переглядів фільмів до концертів камерної музики, а також різноманітні розважальні заходи для дітей, саме тому відвідувачів у бібліотеках більш ніж достаньо.

 Найяскравішим спогадом поїздки стала подорож до міста Чешина, адже не кожному пощастить побувати одразу в двох країнах: Польщi та Чехiї, aле в межах одного мicта, в бібліотеці старовинних видань Ksiaznica, яка розташована на стику кордонів трьох держав (Польщі, Чехії та Словаччини).

Щодня делегацiя з Чернiгiвщини мала дуже насичену програму, тому учасники поїздки дякують організаторам за отриманий досвід та можливість отримати нові знання та ідеї, а також сподіваються реалізувати хоч частинку побаченого в бібліотеках Чернігівщини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь