Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В Кіптях завершується будівництво лікарської амбулаторії

Дата: 02.08.2018 16:42
Кількість переглядів: 838

Стан «вкрай тяжкий» - діагноз медицини на селі в останні роки, і не тільки через те, що не вистачає кваліфікованих кадрів, хоча ця проблема також не остання в чималенькому списку існуючих. Основною з яких є недостатнє фінансування, відсутність будь-якого медичного обладнання, та й будівлі в яких знаходяться медичні заклади, в більшості випадків, побудовані ще в 60-70х роках минулого століття. Жителі сіл вже давно перестали й сподіватися на якісь зміни в медичній галузі, але останнім часом, завдяки реформі децентралізації в Україні, в багатьох населених пунктах, які об’єдналися в громади почали будувати сільські лікарські амбулаторії.

В Кіптях керівництвом громади було вирішено реконструювати під амбулаторію фельдшерський пункт, а не починати будівництво амбулаторії «з нуля». В минулому році були зроблені внутрішні роботи, підведено комунікації, проведено капітальний ремонт приміщення, облаштовано кабінети для спеціалістів, а також добудовано комфортне житло для сімейного лікаря з сучасним ремонтом та придбано новенький автомобіль. На зимовий період реконструкцію було призупинено, адже залишились тільки зовнішні роботи, які наразі вже майже завершені.

Новенька покрівля даху амбулаторії, яка знаходиться майже в центрі села привертає увагу жителів Кіптів, та й взагалі всіх мешканців громади, які невдовзі тут будуть отримувати лікарську допомогу.

Взагалі-то отримати схвальні відгуки про роботу місцевої влади, зараз дуже важко, в основному чиновники, будь-яких рівнів, отримують лише шквал критики в свою адресу, така тенденція по всій країні, але з приводу будівництва амбулаторії селом ширяться лише позитивні розмови, адже люди розуміють, що будується вона для них, - говорить Тетяна Хоменко, жителька села Кіпті. депутат сільської ради.

Для нас найголовнішим є те, щоб жителі громади вчасно отримували кваліфіковану лікарську допомогу, реконструкція ФАПу в Кіптях – це перший, проте дуже важливий крок, який здійснено задля турботи про здоров’я мешканців ОТГ. – Володимир Кучма, Кіптівський сільський голова.

Звісно ремонтні роботи ще продовжуються, але сподіваємося, що вони будуть завершені, і вже восени перший пацієнт зможе отримати якісні лікарські послуги в Кіптях.

Фото без описуТривають ремонтні роботи 

Фото без описуОдин з лікарських кабінетів

Квартира лікаряФото без опису

Кухня

Фото без описуСанвузол

Фото без описуГостьова кімната


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь