A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Завершився фінал VI Всеукраїнської спартакіади «Сила духу» серед потерпілих на виробництві

Дата: 18.09.2018 16:49
Кількість переглядів: 519

З 12 по 14 вересня у місті Ужгороді пройшли фінальні змагання VІ Всеукраїнської спартакіади «Сила духу». До фіналу вийшли майже 300 чоловіків і жінок, потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які змагались у шести видах спорту: армспорті, бомбаскеті, гирьовому спорті, дартсі, настільному тенісі та шахах.

За результатами триденних змагань в особистій першості перемогу здобули 17 учасників, головні кубки спартакіади отримали збірні команди Дніпропетровської, Донецької та Тернопільської областей, які вибороли відповідно перше, друге та третє місця в загальнокомандній першості.

«Коли людина готує себе до змагань, це зміцнює здоров’я, допомагає мисленню. Людина продовжує жити повноцінно, ставить собі цілі – без цілей не має життя», – говорить Петро Тимощук, учасник збірної команди Одеської області.

Організатором Всеукраїнської спартакіади є Фонд соціального страхування України, під опікою якого знаходиться понад 207 тисяч осіб, які отримали травму чи професійне захворювання через трудову діяльність. Змагання були започатковані у 2013 році.

«Це вже шоста спартакіада, яку організовує Фонд. Щороку до участі долучаються понад 2 000 осіб, і кількість постійно зростає. Це дуже важливий показник – з кожним роком усе більше осіб з інвалідністю повертаються до активного життя», – зазначає голова правління Фонду соціального страхування України Володимир Саєнко.

Відбірні змагання тривали упродовж трьох місяців, участь у них взяли 2 269 спортсменів-аматорів з 25 регіонів, які представляли 267 команд міст та районів.

В.о. директора виконавчої дирекції Фонду Сергій Нестеров наголошує – головною метою заходу залишається соціальна і психологічна реабілітація: «Головний результат заходу – його натхнені учасники, з неймовірним блиском в очах і новими прагненнями, жагою до повноцінного та багатогранного життя».

Постійні учасники спартакіади підготовку до щорічних всеукраїнських змагань не припиняють: «Посилено почала тренуватись десь за півроку до спартакіади. Займаюсь три–чотири години на добу», – зазначає Людмила Кірковська (настільний теніс на візку, збірна Донецької області).

«Я була лежачою, не було навіть віри спочатку, що я стану на ноги. А зараз я кидаю м’яч у кільце – змагаюсь у бомбаскеті. А в минулі роки ще грала в дартс і настільний теніс», – говорить учасниця спартакіади Тетяна Красновецька (збірна Вінницької області).

Змагання пройшли в Ужгородському спорткомплексі «Юність», призери були нагороджені медалями, кубками та цінними подарунками.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь