Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

100-річчя Соборності України

Дата: 22.01.2019 18:48
Кількість переглядів: 397

22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки Західно-Української Народної республіки (ЗУНР) та Української Народної республіки (УНР), цей акт був і залишається дуже важливим кроком на шляху здобуття Україною незалежності, саме 22 січня Україна стала соборною державою, гарантом демократичних прав і свобод її громадян. І хоч державне об’єднання українських земель в ті роки не відбулося, підписання Акту Злуки стало доказом того, що українська нація існує і сила її в єдності та патріотизмі, а також істотно вплинуло на подальші національно політичні процеси в країні.

Статус державного свята День Соборності отримав в 1999 році, але святкувати його почали набагато раніше, ще в 1990 році, вперше була проведена масштабна акція, ініціаторами якої були звичайні пересічні українці, які з’єднали «живим» ланцюгом Київ і Львів. Ця традиція збереглася і зараз.

На честь 100-річчя проголошення возз’єднання ЗУНР та УНР по всій країні були заплановані урочистості, та найголовніші і наймасштабніші заходи відбулися на Софіївській площі у Києві, де до речі і було оприлюднено Акт Злуки в січні 1919 року. Взяла участь у святкуванні і делегація від Кіптівської об’єднаної територіальної громади. Ті хто не зміг потрапити до столиці святкували в закладах культури та бібліотеках громади.

Найприємнішим є те, що до відзначення такого важливого державного свята, особливо в наш нелегкий час, долучилося багато молоді, які допомагали в підготовці тематичних годин, робили викладки літератури в бібліотека, це означає, що більш ніж 100-річна боротьба українського народу за Незалежність була недаремною.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних