A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Торгівля людьми-одна з найактуальніших проблем сучасного світу

Дата: 08.02.2019 16:26
Кількість переглядів: 601

Одна з найактуальніших проблем сучасного світу – торгівля людьми. На теперішній час масштаби цього виду злочинної діяльності набули таких вражаючих розмірів, що за оцінками експертів торгівля людьми за своїми наслідками стоїть на третьому місці після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками та є другим за прибутковістю видом злочинної діяльності.

Серед причин поширення торгівлі людьми в Україні є декілька основних чинників, і на першому місце стоїть скрутне матеріальне становище, неможливість отримати гідну роботу та заробітну плату на батьківщині, що змушує українців емігрувати  до країн Європи  в пошуках кращого життя. Та далеко не завжди наші громадяни їдуть працювати легально, погоджуються на сумнівні пропозиції.

Ще одним фактором, що сприяє розвитку торгівлі людьми є насильство, зокрема домашнє. Насильство нерідко стає передумовою, причиною, несвідомим поштовхом, що спонукає шукати щастя і заробітку якомога далі від дому. Коли людина страждає від психологічного або, навіть, фізичного насильства, вона не буде довго міркувати над пропозиціями посередників. 

Найбільш дієвий спосіб боротьби з торгівлею людьми – попередження громадян, шляхом роз’яснень з приводу безпечної міграції та легального працевлаштування, як в Україні та і закордоном. Розповсюдження серед населення контактів установ та організацій, які займаються захистом громадян від насильства.

В Чернігівській області правами людини займається громадський комітет захисту прав людини, який наразі реалізує проект «Впровадження національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми в громадах Чернігівської області». В рамках цього проекту громадський комітет ініціює проведення робочих зустрічей в громадах області спільно з департаментом сім’ї, молоді та спорту, службою у справах дітей Чернігівської ОДА, Чернігівського обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Відділом ювенальної превенції ГУПН в Чернігівській області.

Сьогодні така зустріч відбулася в Кіптівській об’єднаній територіальній громаді. На цю зустріч були запрошені старости та начальники відділів сільської ради, начальник служби у справах дітей та спеціалісти які займаються роботою з сім’ями, дітьми та молоддю. Після ознайомчого семінару, присутні обговорили шляхи ознайомлення жителів громади з проблемою торгівлі людьми, та вирішили, що старости проведуть роз’яснювальну роботу з активом своїх старостинських округів та розповсюдять буклети та пам’ятки з правилами безпечних подорожей та працевлаштування, а також контактами гарячих ліній, які допомагають громадям які опинилася в небезпечних умовах, пов’язаних з торгівлею людьми.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь