A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Дата: 18.02.2019 15:38
Кількість переглядів: 385

15 лютого вся країна вшановувала учасників бойових дій на території інших держав та 30-ту річницю виведення військ з Афганістану.

30 років минуло з від тієї запеклої, неоголошеної, не нашої війни, яка тривала понад 9 років і в якій загинуло більше трьох тисяч українців, ще стільки ж стали інвалідами. Немає вже тієї держави, яка мала б відповідати за тисячі скалічених життів, але жива пам’ять нашого народу, який ніколи не забуде подвиг воїнів-інтернаціоналістів.

Нажаль, Кіптівську об’єднану територіальну громаду, також не оминув біль втрати, в роки війни в Афганістані, героїчно загинули двоє наших односельців Пінчук Микола Іванович уродженець села Кіпті, та Львов Олександр Геннадійович з села Савинка.

Кожного року в пам’ять про загиблих проводяться мітинги, тематичні години, односельці згадують загиблих хлопців та дякують живим героям.

Цього року керівництво Кіптівської ОТГ, разом з воїнами-афганцями відвідали могили героїв, вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання. Після чого в Будинках культури відбулося вшанування інтернаціоналістів, які повернулися живими.

 - Сьогодні ми зібралися тут, аби схилити голови перед тими, кому не судилось дожити до цих днів. Та вшанувати тих, хто й нині залишається зразком справжньої мужності, братерства та самовідданості для молодих поколінь. В тій війні народилося бойове братерство, і це не просто гучні слова, – в своєму виступі відзначив Кіптівський сільський голова Володимир Кучма. – Пам’ять про події тих років, безповоротні втрати, «афганські поховання» в містах та селах,  страшне горе матерів, дружин і дітей, назавжди залишаться в наших серцях. Так, то була чужа війна, але ламала вона наші долі. Я безмежно вдячний за ваш подвиг!».

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь