Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Про субсиді] готівкою

Дата: 23.02.2019 13:01
Кількість переглядів: 325

Субсидії готівкою з березня 2019 року.

З 01.02.2019 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 06.02.2019 р. №62, згідно якої житлова субсидія не призначатиметься, якщо структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію  про наявність простроченої понад місяць заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує  20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 грн.) на день звернення за призначенням житлової субсидії.

      Крім того, визначено, що перерахунок житлової субсидії може бути здійснений за зверненням одержувача з місяця звернення:

непрацюючим пенсіонерам, якщо розрахунок житлової субсидії проводився з урахуванням отриманої зарплати;

особам, які подають додаткові документи щодо уточнення розміру доходу, з урахуванням якого призначено субсидію;

непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, щодо призначення житлової субсидії на понаднормову площу житла.

       Уже в березні цього року стартує ще одна модель монетизації субсидій – «живі гроші» для розрахунків за комунальні послуги, які виплачуватимуться безпосередньо одержувачам субсидії. Відтепер даний Порядок визначатиме механізм використання коштів, передбачених у держбюджеті для виплати житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

Зазначимо, що паралельно діятиме запущена з січня 2019 року монетизація, яка передбачає розрахунки за спожиті послуги субсидіантами через Ощадбанк і за результатами вже цього опалювального сезону виплату невикористаних субсидій одержувачам готівкою.

Виплата житлових субсидій у готівковій формі здійснюватиметься:

1) особам, які одержують пенсії, – Мінсоцполітики через Пенсійний фонд України шляхом перерахування органами ПФУ коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об'єкти АТ «Укрпошта», де особа одержує пенсію. Виплата житлових субсидій у готівковій формі здійснюватиметься одночасно з виплатою пенсій;

2) особам, які не одержують пенсії, – Мінсоцполітики через АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування коштів для здійснення грошових переказів через платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка» або шляхом зарахування на поточні рахунки, відкриті в АТ «Ощадбанк».

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь