A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В Кіптівській амбулаторії запрацював сімейний лікар

Дата: 28.03.2019 08:32
Кількість переглядів: 893

Всі ми знаємо, що в серпні, до третьої річниці громади, в Кіптях було відкрито сучасну лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, але як виявилося знайти кваліфікований медичний персонал не набагато легше  ніж реконструювати фельдшерський пункт. Проте на цьому тижні, після проходження перекваліфікації, розпочав роботу сімейний лікар Коломієць Костянтин Іванович, який буде обслуговувати села: Кіпті, Гайове, Олбин, Димерка, Савинка, Борсуків, Самійлівка та Вовчок.

Костянтине Івановичу, що вплинуло на Ваше рішення переїхати з великого міста до села, та ще й покласти на свої плечі таку відповідальність, бо ж територія нашої громади чималенька?

Ну, по-перше мене вразили умови роботи: це  сучасний ремонт, підведені всі необхідні комунікації, по-друге наявність службового автомобіля, що значно полегшує роботу лікаря на такій великій території і насамкінець важливим фактором стала  наявність службового житла, і це не просто кімната в гуртожитку, а повноцінна квартира, та і розташування самої громади дозволяє в будь-який момент, за потреби, виїхати, як ви кажете до «великого міста».

-Ви вже майже тиждень працюєте, які Ваші враження?

-Мене, як і мою дружину, яка працює разом зі мною медсестрою, з перших днів вразила доброзичливість місцевих, їхня активність, я думав, що мені доведеться ходити по домівках, щоб заключати  декларації, але вже тиждень до нас просто величезна черга і йдуть не тільки кіптівці  але й жителі інших населених пунктів.

-За освітою Ви лікар-педіатр, розкажіть чому вирішили змінити кваліфікацію?

-Всі ми дивимося телевізор, читаємо газети, є активними користувачами соціальних мереж, тому медична реформа у всіх на слуху, уявіть який ажіотаж вона спричинила серед медиків. Щоб не залишитися без роботи потрібно перекваліфіковуватися, бо сімейних лікарів катастрофічно не вистачає, або ж їхати закордон, шукати кращої долі. Та це не для мене. Саме тому коли я дізнався, що в Кіптях шукають сімейного лікаря,вирішив – потрібно перекваліфіковуватися.

- Ну, от ви самі кажете, що сімейних лікарів катастрофічно не вистачає, могли б прилаштуватися десь у місті, адже ви народилися і виросли в мегаполісі?

-Великі міста манять молодих та амбітних людей, які хочуть всього і одразу, ми з дружиною вже склалися як особистості, хочеться спокою, розміреного життя. Сільська місцевість, така як тут, зі свіжим повітрям, чудовою природою, налаштовує на правильний лад, а медична допомога потрібна скрізь однаковою.

-Щоб держава виділяла фінансування на амбулаторію загальної практики сімейної медицини, в тому числі і на заробітну плату медичного персоналу, потрібно заключити декларації з більше ніж тисячею населення, в самих Кіптях проживає лише п’ятсот, як будете будувати роботу в інших населених пунктах?

Складемо графік виїздів до інших населених пунктів, домовимося зі старостами та фельдшерами, щоб допомогли оповістити населення, а ми в свою чергу прямо на місцях будемо заключати декларації. Людям, наприклад, з Вовчка непотрібно буде їхати до Кіптів, щоб укласти декларацію з лікарем.

- Дякую за бесіду, сподіваюся, що від нашої громади у Вас будуть лише приємні враження.

Розмова із сімейним лікарем Костянтином Івановичем вийшла відверта та щира, помітно, що він має бажання працювати на благо нашої громади. Тож маємо велике сподівання, що йому тут сподобається і ми зможемо з надією та впевненістю очікувати новий етап медичної реформи.

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь