Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Відбулись військово-польові збори

Дата: 24.04.2019 14:44
Кількість переглядів: 456

Військово-патріотичне виховання: є складовою системи національного виховання та системи сучасної освіти і передбачає вироблення високого ідеалу служіння народові, покликане формувати громадянина-патріота, виробляти у нього глибоке розуміння громадянського обов’язку, готовності у будь-який час стати на захист Батьківщини, оволодівати військовими і військово-технічними знаннями, спонукати до фізичного самовдосконалення, а також вивчати бойові традиції та героїчні сторінки історії українського народу, його Збройних Сил цілеспрямований, організований процес формування готовності юнаків старшого шкільного віку до служби в Збройних Силах -   саме це передбачено програмою предмету «Захист Вітчизни».

      Завершальним етапом вивчення предмету «захист Вітчизни» є триденні військово-польові збори учнів 11 класу, що відбулись із 18 по 20 квітня цього року. У ході зборів юнаки демонстрували знання щодо характеристики загальновійськового бою, видів вогню і маневру, способів пересування на полі бою та інше. На завершальному етапі хлопці в польових умовах практично обладнали захисні позиції та відпрацювали дії відділення у наступі й обороні. Дівчата ж під час заняття з медико-санітарної підготовки здобули навички користування засобами солдатської аптечки та правил надання першої долікарської допомоги при різних видах травм.

      Учасники зборів мали змогу ознайомитися з вибухонебезпечними предметами (бомбами, мінами, гранатами, набоями тощо) та порядком поводження з ними. Одягання загальновійськового захисного комплекту від масового ураження стало чи не найбільшим випробуванням для юних «бійців». Водночас, крім труднощів правильно натягнути на себе протигаз та комбінезон, та бронежилет виникали проблеми з вільним пересуванням у такому спорядженні в просторі.  І хоча це було лише тренування, учні, відчувши все це на собі,  були вражені тими умовами, в яких доводиться бути українському воїну.

           На завершення учні 11 класів мали змогу виконати практичні вправи зі стрільби з автомата Калашнікова на  полігоні військової частини 1688 смт Гончарівське (Чернігівського району).

      Будемо сподіватися, що знання, отримані дітьми, знадобляться їм тільки в теорії і – ніколи на практиці.

Начальник відділу освіти Кіптівської ОТГ

Станіслав Пузирний

Фото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних