A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Відбувся тренінг для жінок громади на тему гендерної рівності

Дата: 24.05.2019 09:01
Кількість переглядів: 622

23 травня в Кіптівській об’єднаній територіальній громаді відбувся цікавий та корисний тренінг для жіночого активу громади на тему «Впровадження гендерних підходів (рівних прав і можливостей жінок і чоловіків) у Кіптівській ОТГ». Тема звісно не нова, і жінки вже досить давно вибороли собі місце поряд з чоловіками, ніхто вже не дивується, що жінки здобувають, здавалося б, суто чоловічі професії, подекуди навіть виконують чоловічу роль в сім’ї. Але випадки домашнього насильства, дискримінація на робочому місці, ігнорування прийнятих жінками рішень нікуди не поділися, саме про те як з цим боротися, як захищати свої права і поговорили на тренінгу. Зокрема обговорили шляхи залучення жінок до прийняття рішень в громаді.

Тренінг був би не таким результативним та цікавим, якби не відомі та кваліфіковані тренерки, кандидати наук, експерти з гендерних питань Лариса Юда та Світлана Задорожна. Також експертами з цього питання виступали голова ГО «Спілка жінок Чернігівщини» Ірина Дорожкіна, та члени Президії Світлана Жимолостнова та Наталія Кохан. Які розповіли присутнім про більш ніж двадцятирічну боротьбу за права жінок на Чернігівщини, про те як крок за кроком залучали їх до суспільної роботи, як створили таку потужну та відому навіть далеко за теренами області Громадську організацію «Спілка жінок Чернігівщини».

Після представлення всіх учасниць та цікавого лекційного матеріалу, жінки Кіптівської ОТГ розділилися на групи, кожна група представляла один з населених пунктів ОТГ. На кінець тренінгу у кожної групи був розроблений свій план дій по залученню жінок громади до прийняття рішень. Дуже сподіваємося, що вони зможуть втілити його у життя.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь