A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Гарний відпочинок влітку – запорука успішного початку нового навчального року!

Дата: 07.06.2019 10:32
Кількість переглядів: 843

Здається ще зовсім недавно у школах пролунав останній дзвоник, що сповістив про закінчення навчального року,  а також про початок  веселої і яскравої  пори  - літніх канікул.  Літо – це час, коли школярі мають можливість відпочити від шкільних клопотів, це - найцікавіша пора для дітей, захоплюючі пригоди і поїздки, нові знайомства та зустрічі. Проте, щоб діти мали змогу  повністю відчути всю повноту літніх емоцій, дорослим потрібно прикласти чимало зусиль.

Вже традиційно, у школах громади розпочали свою роботу два пришкільні табори, де відпочивають 160 дітей. Хтось відразу зазначить: «…так хіба ж то відпочинок, знову у школі, на асфальті…» Але  давайте про все по порядку.  З першим днем канікул , одні діти швиденько спакувавши речі, поїхали до бабусь, інші – до берегів лагідного моря. Проте є й такі, яким за певних обставин доводиться сидіти вдома та проводити всі сонячні дні вдома перед телевізором і комп’ютером, залишитися без позитивних емоцій, нових друзів, різноманітних розваг, що не так вже  цікаво, не говорячи вже про те, що не надто і корисно. В цій ситуації хто ж, як не школа, подбає про змістовний, цікавий та корисний відпочинок своїх учнів.

В роботі пришкільних таборів є кілька важливих складових: по перше – це організація якісного, безпечного та  повноцінного харчування. Тому перед початком відпочинкового сезону було придбано нове холодильне обладнання, кухонні плити, поновлено посуд їдалень. Діти  забезпечені дворазовим гарячим харчуванням: сніданком та обідом. На період відпочинку меню пришкільного табору доповнено свіжими фруктами та овочами, соками, солодощами, вартість харчування складає 33 гривні, загалом на це із бюджету громади виділено майже 75 тисяч гривень.

         Ще одним важливим складником успішної роботи пришкільного табору є організація змістового та цікавого дозвілля дітей. Тут вся відповідальність лежить на педагогічних працівниках. Тому програмою роботи таборів передбачено проведення спортивних змагань, різноманітних розваг, цікавих конкурсів (малюнок на асфальті,  міс та містер табір), квест «У пошуках скарбів», тематичних екскурсій («Козелець - історичний», «Чернігів – місто розваг» та «Чернігів – місто легенд»), відвідування музеїв, театрів, кіно, відпочинок дітей на природі, опанування туристичних навичок та багато іншого. Слід відмітити, що патріотичний та естетичний напрямок є особливістю роботи пришкільного табору «Чайка» (Новошляхівської ЗОШ І-ІІІ ступенів), натомість у таборі «Лідер» (Прогресівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) поряд із традиційними спортивним та туристичним напрямком з’явився ще один – мовний, за яким учні невимушено, граючись, поглиблюють свої знання з англійської мови.

         І третя складова роботи пришкільного табору - безпека та збереження здоровя  дітей. Були придбані аптечки, здійснено огляд засобів пожежогасіння, проведено необхідні інструктажі, працівниками таборів здійснюється постійний контроль за дітьми. Нагляд за роботою пришкільних таборів  здійснюють і відповідні служби.

         А для тих, хто любить сонце, море і пісок була організована поїздка 34 дітей  соціально незахищених категорій до дитячого табору Медик-2, що знаходиться у селищі Сергіївка Одеської області.

        Тож діти отримують яскраві  емоції та заряджаються позитивом на увесь майбутній навчальний рік!

        

        

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь