A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Весело та по-дружньому відсвяткували день села Гайове

Дата: 16.07.2019 17:10
Кількість переглядів: 532

Щороку в День Святих Апостолів Петра і Павла село Гайове Кіптівської об’єднаної територіальної громади відзначає храмове свято. Та для жителів цього села храм це не просто піти в гості до сусіда чи запросити його до себе, а свято яке об’єднує всіх хто тут проживає, чи то дачники, діти, або онуки які приїхали погостювати в батьків, всі як один збираються в центрі населеного пункту, щоб посвяткувати, згадати старі часи, або ж обговорити плани на майбутнє.

Як розповідають самі жителі Гайового, традиція святкувати саме в день Петра і Павла пішла ще з незапам’ятних часів, тоді коли Гайове називалося Іржавцем, було квітучим і заможним, а кількість жителів доходила до тисячі. Старожили пам’ятають яким масовим, веселим та гамірним був цей день, мало не увесь район приїздив на гостину до іржавців. Та нажаль з часом, коли молодь почала масово їхати до великих міст працювати, а потім і осідала там назавжди, населений пункт почав занепадати, спочатку закрили клуб, потім найулюбленіше місце місцевих чоловіків – мельницю, а згодом медпункт. І ось майже нічого не залишилося в цьому колись квітучому селі, окрім мальовничої природи та сотні привітних місцевих жителів, які і до сьогодні збираються 12 липня, щоб відсвяткувати таке важливе дня них свято – День Святих Апостолів Петра і Павла.

З часу утворення Кіптівської ОТГ, для всіх працівників громади цей день став по особливому приємним, адже всі їдуть до Гайового. Працівники відділу культури щоб подарувати місцевим чудовий концерт, керівництво – привітати, а всі інші щоб разом з місцевими жителями отримати насолоду від спілкування, як формального так і неформального.

Цього року розважальну програму забезпечували два фольклорно-етнографічні ансамблі «Любисток» з Прогресу та «Вербиченька» з Савинки, естрадним співом вражала Ірина Дубик – начальник відділу культури, а за гумористичні номери відповідали аматори – Віра Гончар з Димерки та Роза Жданенко і Людмила Пекур з Прогресу. Від виконавчого комітету присутніх привітала зі святом Ірина Корогод – заступник Кіптівського сільського голови.

Господинею свята і головною по кухні була староста Ірина Додатко, адже саме вона готувала разом з місцевими активістами фірмовий Гайовський куліш, яким частували гостей.

На завершення була святкова дискотека, яка тривала до пізньої ночі, проте ніхто не скаржився на шум, адже гуляло все село.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь