A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

На часі розчистка ставків

Дата: 05.08.2019 08:25
Кількість переглядів: 665

Кожний житель громади бачить напрямки роботи по своєму, хтось пріоритетом бачить будівництво доріг, хтось ремонти шкіл, садочків чи будинків культури, комусь найважливіше аби лікар був у селі але є такі люди які раді здавалось би чомусь  незначному…

На виїзді з села Олбин  якраз на тому місці де селяни випасають худобу, розташований ставок , проте в останні роки він настільки змілів і замулився, що став скоріше нагадувати болото, аніж ставок.  «А оскільки в червні стояла аномальна спека, то худоба потерпала від нестачі води. Відсутність придатної водойми неабияк схвилювала місцевих жителів, ще і тому, що ставок є місцем забору води на випадок пожежі. Саме тому односельці попросили мене підняти це питання на черговій сесії сільської ради, адже самостійно зібрати тридцять тисяч гривень, власники великої рогатої худоби, якої в Олбині залишилося лише двадцять голів, були не в змозі. Сільський голова зрозумів нашу проблему та виніс питання про виділення коштів на розчистку ставка на розгляд сесії, депутати нас підтримали і вже через два тижні коли була виготовлена вся необхідна документація, ставок було розчищено» - говорить депутат сільської ради, житель села Олбин Олександр Матюшко.

Зараз для села ця  подія ніяк не менша, ніж відремонтована нещодавно дорога, чи рейсовий автобус, що  з’єднує село із районним та обласним центром. Місцеві ніяк не нахваляться проробненою роботою, воно й не дивно, бо ставки в Олбинському старостаті не чистилися вже більше десяти років, а тепер можна не боятися за пожежну безпеку, та й випасати худобу стало простіше, пастухи більше не бояться, що корови потонуть в трясовині.      Проте жителі вже розвивають свою думку далі, як стало нам відомо, у планах вже є - запустити рибу, обладнати місце для відпочинку. Ось така вона, здавалось би незначна але важлива справа.

 

 


Коментарі:

Анатолій
2019-11-10 21:14:41

Поділіться,будь- ласка,які документи необхідні для проведення даної роботи.дякуюАнатолій.

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь