Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Юрій Лопатко: «Бути підприємцем – вірити в свої сили та працювати чесно і відкрито!»

Дата: 28.08.2019 20:34
Кількість переглядів: 667

       Підприємці – це особлива частина суспільства, яка втілює інновації в життя та розвиває передову економіку. У не простих умовах сьогодення вони своєю наполегливою працею, активною громадською позицією  забезпечують добробут не тільки власних родин, але і створюють нові робочі місця,  сприяють вирішенню актуальних проблем певного регіону, що не лише формують сучасний вигляд нової економіки України, але й кожен день доводять, що малий і середній бізнес з честю несе функцію локомотиву суспільних відносин!

       Одним із таких людей  є  Лопатко Юрій Михайлович – місцевий успішний підприємець активний громадянин та  гарний сім’янин що разом із дружиною виховує трьох дітей.  Народився Юрій Лопатко у 1972 році в невеличкому селі Осьмаки на Коропщині,  у звичайній родині колгоспників. Навчався спочатку в Осьмаківській восьмирічній, потім у Понорницькій середній школі. Після служби в армії навчався у Сосницькому сільськогосподарському технікумі. А у 2001 році закінчив ще і Державну податкову академію України. Із 1994 по 2003 роки працював у податковій службі України. У 2003-2009 роках директор фірми у Коропі.  У не прості 2004-2005 роки вирішив стати підприємцем: «було,  як говорять, безгрошів’я, яке спонукало зайнятися підприємницькою діяльністю. Можна сказати, що цей вибір був вимушеним, але повірив у себе, свої сили та підтримала дружина, за що їй дуже вдячний». І хоч  у країні була криза і виживати було складно проте цілеспрямованість і підприємницька жилка дозволила започаткувати свій бізнес і розвинути його. Та мабуть і загальна ситуація в країні посприяла цьому рішенню, бо вищевказані роки це час коли все що залишилося в країні від Радянського Союзу розвалювалося. Розвалювалась також і мережа магазинів і виходило так, що  в той час села залишалися без найнеобхіднішого, потрібно було їхати до райцентру щоб закупити продукти, чи інші речі першої необхідності. Сказати, що це не зручно – нічого не сказати, люди думали що їх кидають напризволяще, вважали себе як на «безлюдному острові».

       Справа відкриття власного магазину  була ризикованою,  тут або пан або пропав, як кажуть в народі. Та Юрій Михайлович не побоявся, і тут як зізнається сам, основною рушійною силою було не лише бажання заробити, а хоч якось полегшити життя в селі, бо не з чуток знав, що таке проживати в маленькому населеному пункті, особливо пенсіонерам. Тому почав роботу над відкриттям першого магазину  і справа пішла. Зараз це вже ціла мережа магазинів «Вулик», в Кіптівській ОТГ їх уже чотири. Мережа магазинів Юрія Михайловича користується неабияким попитом, в його закладах можна знайти все найнеобхідніше і навіть замовити доставку товару. Проте часи зараз вже інші, зявляються інші магазини. Цікавимося, чи не боїться Юрій Михайлович конкуренції. “Конкуренція – це ознака здорового суспільства, – каже. – А заробити вистачить для кожного, хто працює чесно й відкрито. Я щиро кажучи, навіть люблю конкурувати з достойними”.

        А ще сім’я Лопатків мають активну громадянську позицію, вони патріоти не на словах а у справах, ніколи не байдужі до чужого горя, допомагають збирати допомогу військовослужбовцям, допомагають тим, хто цього справді потребує.

       Це підтверджує той відомий постулат, що лише в співпраці між бізнесом та суспільством, яка буде побудована на принципах людської гідності, можна отримати результат, який буде мати позитивний ефект для всього суспільства в цілому.

Фото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних