A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

29 серпня День пам'яті захисників України

Дата: 30.08.2019 10:34
Кількість переглядів: 403

Цьогоріч наш календар поповнився на ще одну сумну дату - 29 серпня стало офіційним Днем пам’яті захисників України, які загинули захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України, відповідний Указ Глава держави підписав 23 серпня. Дата була вибрана не випадково, адже саме в цей день в сумнозвісному Іловайському котлі загинуло найбільше наших бійців, за увесь час війни на Донбасі. Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти. Разом з тим парламентська Тимчасова слідча комісія з розслідування Іловайської трагедії оцінювала загальні втрати українських військ у тисячу осіб. Цей день  став найсумнішою сторінкою в історії Незалежної України.

Нажаль, Кіптівська об’єднана територіальна громада за п’ять років, цієї незрозумілої війни втратила трьох своїх синів: Сергія Александренка, Євгена Баришпольця та Олександра Шарка – молодих сповнених життєвих сил та енергії хлопів, які нічого не встигли, не встигли одружитися, народити дітей, вони віддали свої юні життя за мирне небо над головою кожного з нас. Тому наш святий обов’язок пам’ятати про них та молитися за упокій їхніх душ.

В пам’ять про полеглих бійців 29 серпня в кожному селі Кіптівської ОТГ пройшли мітинги реквієм. В бібліотеках громади організовано фото-виставки, та вечори спогадів про загиблих, які колись жили серед нас. До пам’ятного знака, який встановлений на честь Сергія Александренка в Олбині зійшлося, чи не все село, адже біль від втрати  не вщух за п’ять років і не вщухне ніколи. Скоро біля цього обеліску з’явиться ще один - в пам’ять про Сашу Шарка, ці пам'ятні знаки як ще одне нагадування кожному з нас, що цим хлопцям ми зобов'язані життям.

Вічна пам’ять та слава Героям!

 



 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь