A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В Кіптівській ОТГ відремонтовано один з найпроблемніших відрізків дороги

Дата: 04.09.2019 16:27
Кількість переглядів: 986

Про погані дороги в Україні не говорить хіба що ледачий. Роками не ремонтовані, з ямами як після падіння метеоритів, - це реалії сучасної української дорожньої інфраструктури. Звісно, останніми роками, стан шляхів дещо покращився, але це стосується лише доріг міжнародного значення, та головних шляхів, які сполучають великі міста країни, щодо автошляхів місцевого, або ж навіть, деяких, державного значення то тут ситуація майже критична, і чим далі знаходиться населений пункт від обласного центру тим складніше доїхати до пункту призначення. Деякі водії жартують, що в нас не дороги, а напрямки, проте ці жарти скрізь сльози.

Деяким населеним пунктам взагалі «пощастило», бо замість нормального асфальту вулиці сіл вкриті післявоєнною бруківкою, яка не бачила ремонту більш ніж півстоліття.  До списку «щасливчиків» потрапили і населені пункти Кіптівської ОТГ:  Кіпті, Гайове, Олбин та Борсуків. І якщо за чотири роки існування громади, було поремонтовано левову частку доріг, то питання де взяти кошти для перекриття бруківки асфальтом залишалося відкритим. Рік тому колишній Міністр інфраструктури України Володимир Омелян озвучив вартість капітального ремонту одного кілометра дороги, тільки вдумайтесь, його вартість складає 10 мільйонів гривень. Тепер порахуємо: бруківкою в Кіптівській об’єднаній громаді вкрито близько чотирьох кілометрів доріг, отже виходить, що 40 млн. гривень потрібно витратити, щоб зробити повноцінне асфальтове покриття лише чотирьох кілометрів (!), а це увесь річний бюджет ОТГ. Звісно, що дозволити собі цього громада не зможе, бо тоді без фінансування залишаться інші життєво необхідні галузі – освіта, медицина, соціальні служби і т.д.

В цьому році завдяки наполегливості керівництва Кіптівської ОТГ, яке кожного дня оббивало пороги Служби автомобільних доріг, вдалося домовитися про ремонт відрізків шляху де покладено бруківку.  Вчора ремонт було розпочато в Кіптях.

На таке «диво» зійшлося подивитися мало не все село, адже про те що колись на вулиці Шевченка з’явиться асфальт навіть і подумати ніхто не міг.

«Все життя прожила над цією дорогою, звикла до «булижника», мені вже все одно, але за дітей радію, що нарешті поїздять нормальною дорогою, не за своїх, бо мої живуть тут поряд в Кіптях, за тих дітей які кожні вихідні їдуть бо батьків на дальні села Олбин, Босуків, тепер зможуть швидше дістатися до рідних»,- розповідає Ніна Сташук, яка цілий день спостерігала за будівельниками.

«Лечу як по автобану»,- прокричав мені чоловік на велосипеді та помчав так швидко, що навіть не встигла запитати його імені.

Та чи не найбільше новому асфальту раділи діти, до самого пізнього вечора гасали на велосипедах.

«Для дітей це неабияке свято, - каже Людмила Пузирна заганяючи своїх дітлахів до хати – раніше щоб покататися на велосипеді потрібно було їхати в іншій кінець села, там де є асфальт, але самі розумієте, через село проходить міжнародна траса, самих дітей відпускати страшно, того й сиділи вдома, тепер будуть кататися скільки завгодно, бо під наглядом».

Після укладання асфальтної крихти шляховики  покриють трасу шаром асфальту, для того щоб воно прослугувало довше, тож будемо сподіваємося, що створений комфорт радуватиме автомобілістів не один рік.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Деряза Галина Федосіївна
2019-09-05 21:45:27

Сьогодні їхала на Київ з Олбина поремонтованою дорогою. Здорово! ????

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь