A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Ніхто не забутий: в Кіптівській ОТГ відзначили річницю визволення Козелеччини

Дата: 27.09.2019 12:37
Кількість переглядів: 294

Ніхто не забутий ніщо не забуте – гасло актуальне і по сьогодні, адже навіть через 76 років ми пам’ятаємо тих, хто віддав життя за нашу свободу, за право жити на своїй землі, народжувати та виховувати дітей. Так саме 76 років тому була визволена від німецько-фашистських загарбників наша рідна Козелеччина.

Завдяки героїчним солдатам, які проливали кров у далекому 1943 році, ми маємо змогу бути незалежними, тож наш святий обов’язок пам’ятати і шанувати кожного, кому ми зобов’язані життям. Особливо це стосується молодого покоління, бо воно є останнім хто побачив живих ветеранів, ми повинні закарбувати в пам’яті кожну хвилину проведену в розмові з живими свідками тієї страшної війни, запам’ятати кожне слово та пронести його через роки, передати нашим дітям та онукам.

Саме тому, цього року, День визволення Козелеччини в Кіптівській об’єднаній територіальній громаді відзначили в незвичному форматі. Від проведення мітингу-реквієм вирішили відмовитись, звісно, діти поклали квіти до пам’ятників Невідомим солдатам, вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання, але основну частину заходів провели в бібліотеках, разом з очевидцями тих страшних років окупації. На жаль, не в усіх селах Кіптівської ОТГ залишилися ті хто пам’ятав 1941-1943 роки, але на захід прийшли їхні діти, які переповідали  присутнім розповідей батьків.

В Кіптях голова Ветеранської ради Віра Пузирна, зачитала учасникам заходу розповіді ветеранів, які вона збирала, протягом усього життя, тож вдалося дізнатися чимало невідомих фактів тієї страшної війни, а ще поіменно згадали всіх загиблих односельців у Другій Світовій війні, а також хлопців, які полягли в зоні проведення ООС захищаючи вже суверенну та незалежну Україну.

Також, в Кіптях, школярі разом з працівниками Будинку культури та бібліотеки зробили добру справу, організували прибирання могили Невідомому солдату, який героїчно загинув, обороняючи місцеві села, та похований на місцевому кладовищі.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь