A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Свято для людей похилого віку

Дата: 02.10.2019 12:29
Кількість переглядів: 1766

        Другий місяць осені розпочинається з особливого свята, яке відзначається в усьому світі – Міжнародного Дня людей похилого віку, а в Україні це свято співпало з Днем ветерана. Два схожі між собою свята, які уособлюють в собі мудрість прожитих років, незламність духу, силу та витримку, адже нинішнє покоління людей поважного віку пережило лихоліття війни, післявоєнну відбудову, підняття економіки вже незалежної України. Тому наш святий обов’язок бути уважними, милосердними та турботливими до найповажнішої частини нашого суспільства. Ми повинні опікуватися та перейматися їхніми проблемами, звертати увагу на їхні потреби та по можливості допомагати.

        Адже, на жаль, так складається життя, що не всі люди похилого віку мають дітей чи онуків, які змогли б доглянути та потурбуватися про те щоб старенькі були забезпечені всім необхідним. І саме в таких випадках на допомогу приходять соціальні робітники. Звісно, що основні їхні завдання: прослідкувати, щоб їхні підопічні мали паливо на зиму, необхідні ліки, були нагодовані та охайні, щоб у будинку було чисто та затишно, але організація дозвілля літніх людей, хоч і не прописана в жодному положенні діяльності закладів соціального спрямування – була і залишається чи не найголовнішим завданням соціальних робітників.

        І таке свято, як День людей похилого віку працівники Центру соціального обслуговування Кіптівської ОТГ не змогли проігнорувати, адже це неабиякий привід стареньким зустрітися, поспілкуватися, згадати молодість та відчути себе повноцінними членами суспільства.

Не залишились осторонь і працівники відділу культури, аматори та ГО «Кіптівська жіноча спілка». Напередодні свята було зорганізовано флешмоб #КУПИ КВИТОК ДО ТЕАТРУ ЛЮДИНІ ПОВАЖНОГО ВІКУ, і цей заклик знайшов відгук в серцях жителів громади, бабусі відвідали театр, де з дитячим захватом подивилися цікаву виставу, залюбки фотографувалися та ділилися враженнями від поїздки ще декілька днів.  А в неділю, в переддень свята, до Будинків культури та клубів Кіптівської ОТГ прямували святково вбрані жіночки, бо на них чекав концерт та святкове застілля.

       В кожному селі відзначали День похилого віку по-різному. Наприклад в Кіптях та Підлісному, захід був зорганізований у форматі святкового вогнику. Спочатку кіптівських бабусь урочисто привітали зі святом секретар сільської ради та директор Центру надання соціальних послуг, потім перед публікою виступили юні артисти, а згодом був сюрприз – баяніст, який виконував музичні замовлення бабусь, а ті з задоволенням підспівували та згадували прожиті молоді роки. В Прогресі після офіційних слів вітання від старости села, розважали комічними сценками та запальними піснями у виконанні місцевих аматорів, після частували смаколиками, які приготували працівниці Будинку культури.

     Нажаль, в Олбинському, Вовчківському та Новошляхівському старостинських округах майже всі підопічні Центру соціального обслуговування дуже поважного віку, тому зібрати їх в Будинках культури не було змоги, проте їх також не залишили без уваги. Соціальні робітники, разом зі старостами, привітали кожного, подарували квіти та солодощі.

       Тож всі причетні до організації свята сподіваються, що змогли зробити життя літніх людей, хоча б на один день, трішки яскравішим.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь