A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Освітяни відзначили своє професійне свято!

Дата: 07.10.2019 09:25
Кількість переглядів: 655

Щорічно, в першу неділю жовтня, всі освітяни відзначають своє професійне свято – День вчителя. Напередодні, в кожному куточку країни проходять урочисті святкування з цієї нагоди. Уперше День вчителя був відсвяткований у 1947 році в невеликій школі міста Сан-Пауло у Бразилії. Однак спочатку це було не офіційне свято. В Україні День працівника освіти незмінно відзначають в першу неділю жовтня, і офіційно ця дата з’явилась в 1994 році. Це професійне свято всіх вчителів, викладачів і працівників сфери освіти – день у який відзначається роль і заслуги освітян у процесі якісної освіти на всіх рівнях.   День вчителя, мабуть, найулюбленіше свято не тільки самих вчителів, а й учнів та студентів. Це день квітів, привітань, яскравих стінгазет та святкових концертів.

Не стала винятком у цьому і Кіптівська об’єднана громада.  В п’ятницю, 4 жовтня, вітання розпочались із самого ранку. Із вуст дітей, батьків, на сторінках соціальних мереж наче із рогу достатку полились вітання на адресу освітян.

Офіційна частина  святкування відбулась у приміщенні актового залу Прогресівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, де зібрались працівники всіх закладів освіти громади. Голова громади, Володимир Кучма, привітав освітян із професійним святом і крім побажань здоров’я, благополуччя, морального задоволення від роботи та вдячних і здібних учнів, керівник громади зазначив: «… вчитель – це не просто професія, а покликання душі та спосіб життя, який беруть за приклад інші. Ми всі вдячні вам за мудрість, душевну теплоту і щедрість. Саме ви, педагоги, учителі, вихователі, наставники, терпляче й уміло відкриваєте юним школярам світ знань, навчаєте жити за принципом добра і совісті, допомагаєте знайти своє місце в житті».

Також за багаторічну педагогічну працю, вагомі успіхи у справі навчання й виховання дітей, молоді та з нагоди професійного свята Дня працівників освіти Почесними грамотами Кіптівської сільської ради були нагороджені Лілія Борисенко (Новошляхівський ЗДО «Веселка»), Юлія Бардакова (Прогресівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Світлана Грузд (Новошляхівська ЗОШ І-ІІІ ступенів). А педагоги, що за підсумками року мали особливі здобутки в розвитку освіти: Микола Білогруд (Новошляхівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Микола Поліщук (Прогресівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), Людмила Левченко (Прогресівська ЗОШ І-ІІІ ступенів),  були відзначені грошовими преміями.

З вітаннями до присутніх звертались також начальник відділу освіти Станіслав Пузирний та заступник голови профспілки працівників освіти Тетяна Вовнянко, які нагородили Подяками відділу освіти Наталію Копистко, Оксану Пищолку, Ніну Степаненко, Любов Вигівську, а також спільними грамотами відділу освіти та Профспілки працівників освіти і науки Кіптівської ОТГ Тетяну Борисенко, Валентину Гончаренко, Світлану Грицюк, Ольгу Товкач та Людмилу Корогод.

Після вітальних розпочалася цікава та по домашньому тепла концертна програма учасниками якої були учні та працівники Прогресівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. На святі співали пісні, танцювали та  говорили про педагогічну  сім’ю об’єднаної громади: дружню, сформовану, яка сьогодні здатна працювати на достатньо високому рівні.

Проте навіть на цьому святкування не завершилося. Після урочистої частини всі присутні відвідали Молодіжний театр у м. Чернігів де отримали море позитивних емоцій.

Отож це свято запам’ятається освітянам  надовго, адже день був сповнений гарними емоціями, враженнями та всілякими сюрпризами і кожен  хто хотів мав змогу підібрати відповідні слова, щоб висловити свою вдячність вчителю.

Тож зі святом вас, шановні освітяни! Міцного Вам здоров’я, щирої радості, безхмарних благословенних днів, творчої наснаги, нових педагогічних звершень заради рідного краю та незалежної України!

Фото без опису

 


Коментарі:

Філяревич Надія Іллівна
2019-10-07 13:52:59

Так, дійсно, свято запам'ятається надовго,тому що відбулося воно в теплій, дружній атмосфері щирої поваги до нас, вчителів і всіх працівників шкіл громади

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь