A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В громаді відзначили День Захисника України

Дата: 16.10.2019 12:32
Кількість переглядів: 364

14 жовтня вся Україна відзначала світле та радісне свято – Покров Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у заступництво Божої Матері за людський рід, за мир і добро на нашій землі. Під покровом Богородиці, крізь віки і війни, полони і концтабори, пронесли українці свою віддану любов до рідної землі. Пресвяту Богородицю обрали покровителькою і наші славні предки-козаки. З тих пір 14 жовтня відзначають також День українського козацтва, а з 2014 року і День Захисника України – свято тих хто мужньо боронив терени рідної держави впродовж віків і захищає її суверенітет і територіальну цілісність у наші дні.

Свято День захисника України виникло не випадково, адже саме в 2014 році на українську землю прийшли окупанти і мужнім нащадкам козаків знову довелося брати до рук зброю, щоб захистити своїх дітей та матерів від ворожої агресії. Нажаль 2014 рік став роком смутку і скорботи, бо цього року загинуло найбільше наших оборонців. Ілловайськ, Дебальцеве, Донецький аеропорт – асоціюються у нас зі смертю та героїзмом тих хто загинув, але не здався, не відступив, заради нас з вами, заради наших дітей.

Тому вшановувати пам’ять тих, хто загинув та віддати шану тим, хто вижив, та в буквальному сенсі повернувся з пекла – обов’язок кожного свідомого Українця.

В Кіптівській об’єднаній територіальній громаді святкування Дня Захисника України розпочали з покладання квітів до пам’ятників та обелісків загиблим воїнам у Другій світовій війні, війні в Афганістані та на Сході України. Як би не боляче було про це говорити, але вже четверо наших хлопців загинули в зоні проведення ООС. Представники сільської ради, працівники культури та освіти разом з батьками та побратимами загиблих поклали квіти на могили хлопців та згадали кожного хвилиною мовчання.

Після покладання квітів у Будинках культури та сільських клубах Кіптівської ОТГ пройшли урочисті заходи під гаслом «Спасибі, що живий», де кожен міг підійти й подякувати воїну АТО, чи тепер уже ООС, за врятовані життя, за кожен клаптик відвойованої Української землі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь