A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Канікули - не привід сидіти вдома

Дата: 04.11.2019 09:15
Кількість переглядів: 518

       Вже давно відомо, що  канікули у школі це не припинення освітнього процесу, а лише його інша сторона. Адже навіть під час канікул школи продовжують працювати і радо зустрічають своїх учнів. Хтось приходить сюди для підготовки до предметних олімпіад, які ось-ось почнуться, хтось пограти у спортивні чи комп’ютерні ігри, а ті, кому до душі подорожі -  їдуть на екскурсії.

       Екскурсійна програма на канікулах завжди цікава та насичена і побудована так, щоб кожен міг обрати ту екскурсію, яка принесе максимум позитивних емоцій, дозволить відкрити для себе щось нове та незвідане. На минулому тижні для учнів Прогресівської ЗОШ І-ІІІ ст.. та Новошляхівської ЗОШ І-ІІІ ст.. було організовану два екскурсійні тури.

Зокрема учні Новошляхівської ЗОШ разом з вчителем біології Сергієм Калініним 29 жовтня відвідали всесвітньо відому виставку  BODY WORLDS — «Всесвіт тіла», яку вже встигли оцінити більше як 49 млн. глядачів у Польщі, Голландії, Китаї, США, Канаді та інших країнах, а зараз вона у Києві.  Тут представлені справжні людські тіла, які зберегли клітинні структури та рельєф тканин на довгі роки. Тож   діти змогли побачити весь цикл життя людини - від зачаття до старості, дізналися як шкідливі звички впливають на наш організм.

 За допомогою тренувального муляжу спробували робити непрямий масаж серця, за допомогою сенсорного обладнання подивились структуру власного тіла. Море вражень, практичні знання та навики привезли учні з виставки.

   Інша група дітей із Прогресівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, під керівництвом вчительки початкових класів Наталії Божок, 1 листопада, перебуваючи у Києві також мала доволі насичену програму. Спочатку відвідали музей води, який  цікавий не лише своїм внутрішнім наповненням, але й його будівля є красивою архітектурною пам’яткою столиці, яка розміщена на високому пагорбі серед Хрещатого парку.

У водному центрі діти  побачили, який шлях долає вода від дощових хмар аж до річкового осаду тощо. Експозиція знаходиться під землею, куди треба їхати ліфтом. Також у підземеллі побачили прототип артезіанської свердловини, та відвідали  зали, де йде дощ із грозою та  тече водоспад. Також екскурсійна група мала змогу ознайомитись із еволюцією історії зброї від найдавніших часів до сьогодення у тематичному музеї. А на завершення учні разом із вчителями відвідали  Верховну Раду України, пройшлись коридорами, де твориться сучасна історія нашої держави, побували у залі засідань та випадково зустріли Народного депутата України Валерія Давиденка, який розповів багато цікавих історій та влаштував своєрідний бонус – екскурсію із дегустацією до їдальні Верховної Ради.

Такі насичені програми  додали  школярам та вчителям позитивних емоцій та надали заряд бадьорості на початок навчання мабуть аж до Новорічних свят.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь