A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

У Вовчку урочисто та святково відкрили реконструйований пункт здоров'я

Дата: 07.11.2019 08:59
Кількість переглядів: 1269

У попередніх статтях, розміщених на сайті ОТГ було розміщено ряд повідомлень про те, що виконавчим комітетом Кіптівської сільської ради  було прийнято довгостроковий план модернізації медичних послуг для жителів громади. Звичайно ж першою ластівкою цієї програми було відкриття лікарської амбулаторії у с. Кіпті та початок роботи сімейного лікаря. Наступним було принципове рішення про збереження всіх існуючих на території пунктів здоров’я (ФАПів), за кошти місцевого бюджету. І ось маємо ще один привід для радості -  6 листопада  урочисто та святково в селі Вовчок відкрили відремонтований пункт здоров’я, у приміщенні закритої у 2017 році місцевої школи. Більше того тепер тут  буде діяти адміністративно-медичний-дозвіллєвий центр. А це означає, що жителі Вовчка тепер зможуть отримати весь спектр послуг в одному приміщенні – поспілкуватися зі старостою, або працівником Центру надання адміністративних послуг, відвідати медичного працівника, і наостанок взяти книжку, або свіжу газету в бібліотеці, щоб зимові вечори не здавалися такими довгими, або просто поспілкуватись, обговорити останні події життя села, громади, держави в цілому.

Тож у день відкриття із самого ранку біля будівлі пункту здоров’я було людно, адже цю подію дійсно очікували жителі Вовчка. Тому і відкривали його  святково та урочисто з перерізанням стрічки та повітряними кульками.

На свято до Вовчка з’їхалися керівники Кіптівської ОТГ на чолі з сільським головою Володимиром Кучмою та сімейні лікарі, які безпосередньо будуть приймати тут пацієнтів.

 Кожен із присутніх хотів на власні очі побачити зміни, адже вже звикли до старих стін, підлоги вікон, меблів які були незмінними ще із радянських часів і хоча вже давно фізично і морально застаріли, але в умовах нестачі фінансування медичної галузі, дбайливо, ремонтувались медичними працівниками та  сільськими головами, тепер старостами. Разом із цим всі розуміли – так жити не можна, адже кожна людина має право на належну медичну допомогу, а працівники медичної сфери на достойні та комфортні умови праці.

І що ж побачили учасники церемонії відкриття? Дехто не впізнав, здавалось би, таку знайому будівлю, настільки кардинально  змінилася ситуація. Приміщення відремонтовано – зроблене сучасне опалення, автономне водопостачання та каналізація, встановлено енергозберігаючі  вікна, здійснено перепланування та реконструкцію всередині приміщення.

Окрім того облаштовано  кабінети для фельдшера і сімейного лікаря, який здійснює прийом громадян згідно графіку. Звичайно ж є окремі кабінети для прийому громадян  старостою села та працівником Центру надання адміністративних послуг. Для того щоб проводити зустрічі з населенням відремонтували кімнату, яка слугуватиме залом для зібрань громадян. Тут же буде і бібліотека і зал для засідань. Загалом вартість всіх робіт становить 599 тисяч гривень, з яких 499 тисяч – це кошти інфраструктурної субвенції, а 100 тисяч гривень власні кошти сільської ради.

       «Красота!» – каже місцева жителька Ольга Бутко -  «Ми в селі навіть і мріяти не могли про такі умови, тепло, затишно, зручно, вода і гаряча і холодна», а  Михайло Литвиненко тут же доповнює: «Краще й бути просто не може, привітний, усміхнений, а найголовніше кваліфікований медичний персонал, наявні ліки, по які не потрібно їхати в райцентр, що особливо важливо  для людей похилого віку, це ще один доказ того, що село не кинуте напризволяще, що про людей турбуються. Це і є найкраща нагорода за нашу колись важку працю».

         Тож радіємо разом із жителями Вовчка та чекаємо на відкриття чергового пункту здоров’я у селі Прогрес, де також роботи на своїй завершальній стадії.

     

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь