A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В Кіптівській ОТГ відсвяткували День Святого Миколая

Дата: 20.12.2019 15:08
Кількість переглядів: 1057

День Святого Миколая Чудотворця – найулюбленіше свято дітлахів. Адже за народними повір’ями 19 грудня Святий Миколай спускається з небес на землю, щоб обійти увесь світ та  допомогти знедоленим, відновити справедливість, а всіх дітлахів, які увесь рік були слухняними, обдарувати подарунками. Та Святий Миколай в Кіптівській ОТГ трішки порушив традицію, не поклав подарунки під подушки, а вручив їх чемним малюкам прямо біля головної ялинки громади в Кіптях.

Останніми кілька років в Україні, поступово з’явилась нова традиція, на свято Миколая прийнято запалювати ялинки, що знаменує початок новорічно-різдвяних свят. В Кіптівській об’єднаній територіальній громаді цього року вперше встановили новорічну красуню. Ялинка вийшла дуже креативна, бо прикрашена не магазинними новорічними кульками, а прикрасами зробленими учнями шкіл та вихованцями дитячих садочків громади. Дітлахи вклали в ці прикраси увесь свій талант тож вийшло дуже незвично та по дитячому безпосередньо.

На відкриття новорічної ялинки завітав сам Святий Миколай, який разом з вихованцями Кіптівського ЗДО «Сонечко» і запалив головну ялинку громади. А малюки, щоб заробити подарунки від Миколая, разом з вихователями розіграли справжню виставу, від якої всі присутні були просто в захваті і не шкодуючи оплесків підтримували дітлахів. На завершення в Будинку культури на дошкільників чекав подарунок від сільського голови Володимира Кучми – солодкий святковий стіл.

 Схожі свята проходили і в інших навчальних закладах. Зокрема  у Прогресівському ЗДО «Сонечко» весело пройшов зимовий квест, у ході якого  діти поринули у веселу мандрівку до Святого Миколая. Подорож виявилась не легкою, але дуже цікавою, вони змагались між собою, виконували цікаві розвиваючі завдання, загалом долали перешкоди щоб зустрітись із улюбленим своїм Святим.  І звичайно ж досягли мети та отримали цікаві подарунки.

У Новошляхівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, файна, добра та  привітна господиня "Світлини любові" Наталія Коморна запросила до себе в гості учнів 1-5 класів та їх батьків на свято «Брами всі повідчиняю я Святому Миколаю». В колі друзів учні співали пісні про Святого Миколая, розповідали йому вірші, запрошували до столу посмакувати смаколики. Янголи принесли подаруночки, які вручив Святий Миколай діточкам. Загалом свято пройшло тепло та радісно.

Вихованці Новошляхівського дитячого садочка отримали заряд позитивних емоцій, декламуючи вірші, співаючи пісні та звичайно ж кружляючи у веселому хороводі «А хто, хто Миколая любить!?»

Казкові Баба Яга, чорт Антипко, янголи а також сучасні кіногерої Гаррі Поттер та Гермінона  були дійовими особами святкового дійства «Ходить по землі Святий Миколай», яке відбулось у Прогресівській ЗОШ І-ІІІ ступенів у ході якого всі разом із молодшими школярами та їх батьками шукали вкрадені злими силами дитячі подарунки. Справжнє театральне дійство завершилось піснями танцями та звичайно ж вітанням і подарунками від Святого Миколая.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь