Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Увага! Африканська чума свиней!

Дата: 23.01.2020 15:05
Кількість переглядів: 640

Головне управління Держпродспоживслужби  в Чернігівській області повідомляє, що згідно результатів дослідження патологічного матеріалу, доставленого до Державного  науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, в одній пробі патологічного матеріалу, відібраного від однієї голови дикого кабана, який був відстріляний в рамках моніторингових досліджень на території мисливського угіддя ТОВ «Лисяча нора» (Ур. «Вербник» обхід №1 Чернігівського району) виявлено ДНК- вірус африканської чуми свиней (звіт про результати дослідження №000301 м.п.м./20 від 17.01.2020 р.).

Мисливські угіддя ТОВ «Лисяча нора» знаходиться на території Козелецького  та Чернігівського районів Чернігівської області.

Згідно рішення державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській  районній державній адміністрації № 1 від 21.01.2020 р. та Козелецькі         й районній державній адміністрації №2 від 22.01.2020 р. було прийнято рішення визначити зонами нагляду такі населенні пункти Козелецького району: Лебедівка, Максим, Соколівка, Вовчок, Надинівка,  Копачів, Красилівка, Підлісне.

Заходи, які будуть проводитися в зоні нагляду:

  • збори громадян у населених пунктах із проведенням роз’яснювальної роботи, щодо вжиття заходів для профілактики чи у разі підозри виникнення АЧС;
  • облік свинопоголів’я в господарствах усіх форм власності;
  • знищення бродячих котів та собак гуманними методами, а також проведення дератизації власниками господарств усіх форм власності;
  • зобов’язати  власників тварин, інформувати державну службу ветмедицини району про кожен випадок захворювання чи загибелі тварин.

   Забороняється переміщення із населених пунктів, що знаходяться в зоні нагляду Козелецького району живих свиней ( в тому числі поросят) та продуктів з них з будь-якою метою ( в тому числі для реалізації на ринках).

    Свиногосподарствам, які знаходяться на території Козелецького району дотримуватися «закритого режиму роботи» відповідно до  п.5 розділу ІІ Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 року №111.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних