A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В Кіптівській ОТГ розпочалися сходи громадян - Кіпті відзвітували першими

Дата: 24.01.2020 15:03
Кількість переглядів: 790

Традиційно у січні - лютому проходять сходи громадян, на яких керівництво звітується за рік минулий, озвучуються плани на наступний,  звичайно ж, інколи, порушуються нагальні для громадян питання чи проблеми. Тож 23 січня в Кіптівській об’єднаній територіальній громаді відбувся перший в цьому році схід села, розпочати вирішили з центральної садиби – Кіптів.

Людей на збори прийшло досить багато, що говорить про небайдужість до долі рідного села і ті, хто прийшли щиро вболівають за його розвиток.

Розпочав загальні збори громадян голова громади Володимир Кучма, який після озвучення основних статистичних показників, прозвітував перед односельцями про роботу сільської ради, виконкому та депутатського корпусу, установ та організацій, які є комунальною власністю сільської ради в 2019 році, зробив акцент на дохідній та видатковій частинах бюджету територіальної громади на 2020 рік, наголосив на найважливіших проектах, що їх має реалізувати громада.

Традиційно на сході села звітує про свою роботу не тільки сільський голова та виконавчий комітет, а й представники всіх служб які працюють на території того чи іншого населеного пункту, робота яких хвилює людей.

В першу чергу жителів села Кіпті цікавила робота агропідприємства «Агротрейд», яке тільки в 2019 році почало працювати на території Кіптівської ОТГ. Заступник директора з соціально-економічних питань Раїса Лук’яненко компетентно відповіла на всі питання.

Звісно ж, не оминули увагою і медицину, сімейний лікар Кіптівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Констянтин Коломієць у формі "живого діалогу" поспілкувався з жителями села, розповів про ключові аспекти медичної реформи, про утворення госпітальних округів та їх кількість. А також ще раз наголосив, що в приміщенні амбулаторії працює аптечний пункт з усіма необхідними ліками, тож тепер не потрібно їхати в район, щоб придбати медикаменти.

Болючим питанням для жителів нашого району, останніми днями, стала звістка про спалахи вірусу африканської чуми свиней (АЧС), що в першу чергу хвилює жителів села, адже кожен тримає чималеньке господарство, в тому числі і свиней. Все про цю страшну хворобу, та про те як поводитись, щоб уберегти свою господарку від страшного вірусу, розповів присутнім Петро Приходьон начальник Козелецького районного управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Дільничний офіцер поліції - Олег Дещенко звітував про свою роботу із охорони громадського правопорядку.

 Багато запитань у жителів Кіптів було до директорки Прогресівської ЗОШ І-ІІІ ст. Людмили Вакуленко, яка поінформувала присутніх про навчальний процес та умови навчання кіптівських дітей в опорному навчальному закладі.

Поряд із вищезазначеним, актуальною темою залишається благоустрій населеного пункту та кладовищ, в цьому році було вирішено продовжити практику минулих років, яку вже починають переймати і інші села. А саме, жителі створюють такий собі комітет по утриманню кладовища, при потребі збирають кошти на прибирання  та підтримку їх у належному стані.

Говорили також про громадське пасовище і про розчистку ставків, та освітлення вулиць, загалом побажань було дуже багато, сільський голова пообіцяв зробити все можливе задля вирішення цих питань.

Головний висновок - влада і жителі починають розуміти один одного а значить спільно вирішувати проблеми, що звісно ж, позитивно впливає на розвиток громади!

Фото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Анонім
2020-01-24 15:43:01

Так - про освітлення вулиць - то дуже актуально!

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь