A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В Прогресі провели схід громадян

Дата: 10.02.2020 09:20
Кількість переглядів: 414

Підводили підсумки року що минув, обговорювали плани на поточний рік, ділилися проблемними питаннями на сході села в Прогресі Кіптівської об’єднаної територіальної громади, що відбувся 6 лютого.

Прогрес - найбільший за кількістю жителів населений пункт Кіптівської ОТГ і на даний час налічує 811 жителів, серед яких 150 дітей. Тож традиційно і запитань до місцевої влади у прогресівців завжди дуже багато. Адже селище має доволі значну інфраструктуру, якої нема в інших населених пунктах: водогін, каналізація, саме тут розміщено чи не найбільше установ та закладів, які знаходяться в прямому підпорядкуванні Кіптівській сільській раді, це і опорна школа, до якої звозять школярів з одинадцяти навколишніх сіл, наразі в ній навчається більше двох сотень дітей, садочок до якого також окрім прогресівських підвозять дітлахів з Вовчка та Підлісного, пункт здоров’я, а також відділ освіти та культури.

Розпочала схід села староста Ірина Додатко, яка прозвітувала про роботу всього старостинського округу, наголосивши на основних питаннях, які цікавили мешканців Прогресу. Ірина Вікторівна зробила акцент не тільки на значних об'єктах, що ремонтувались на території села, але довела до відома  присутніх інформацію про реалізацію соціальних програм. Зокрема за Програмою допомоги людям, що опинилися у складних життєвих обставинах за минулий рік було  виплачено 25 000 гривень, у більшості випадків це допомоги на лікування. За Програмою підтримки народжуваності виплачено всього  60 000 гривень, тобто хоч населений пункт і найбільший в Кіптівській ОТГ малюків тут народилося всього троє. 

Майже кожного разу при зустрічі із посадовцями будь якого рівня жителів цікавило питання розпаювання земель. Тим більше в час земельної реформи, яка анонсована зараз у нашій державі у жителів Прогресу було чимало запитань до начальника земельного відділу Кіптівської ОТГ Олександра Старченко. Олександр Миколайович відповів на всі запитання, зауважив на тому, що остаточно ринок землі не сформовано. Крім того актуальним є і той факт, що та кількість земель, що є в межах Кіптівської ОТГ ні в якому разі не може забезпечити всіх бажаючих державою двома гектарами, тож постає необхідність чіткого напрацювання механізмів розподілу земель, чим і займатиметься у найближчий час сільська рада. Разом із тим, ще раз наголосив на необхідності приватизації земельних ділянок, якими користуються жителі села без оформлення на них права власності.

Актуальним також був виступ представниці пенсійного фонду Марії Шолойко, яка детально описала увесь процес оформлення пенсій, розповіла про окремі аспекти нарахування та про те що у випадку нестачі трудового стажу існує механізм його купівлі.

Голова громади Володимир Кучма підводячи, ніби логічний підсумок доволі довгої зустрічі, наголосив на тому, що основні завдання, які ставились перед громадою у 2019 році, в цілому успішно виконані, що в свою чергу дає можливість оптимістично реалізовувати нові вже у 2020! Зазначив також, що село Прогрес, знову ж таки, розглядається як одне із тих де будуть неозброєним оком помітні результати роботи. Це і виконання наступної черги ремонтних робіт опорної школи, освітлення вулиць. Значні плани також на залучення інвестицій, що в свою чергу створить нові робочі місця та дасть змогу наповнювати бюджет. Поступовий ремонт комунікацій із водопостачання та водовідведення.

 Важливою умовою успішності реалізації будь яких проектів є розуміння та підтримка їх місцевими жителями. Тож сподіваємося, що у співпраці влади з жителями сіл громади вдасться зробити все заплановане.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь