A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Весело та гучно в Кіптівській ОТГ відсвяткували Масляну

Дата: 02.03.2020 16:50
Кількість переглядів: 327

       Масляна – одне з найдавніших свят слов’янських народів, і одне з небагатьох, яке зберегло прадавні традиції наших пращурів ще з язичницьких часів. Масляна у всіх нас асоціюється з приходом весни, млинцями, варениками та веселими народними гуляннями.

Кожен регіон України має свої неповторні традиції проводів зими, але одне залишається незмінним – обов’язково повинно бути людно, весело та гамірно.

Святкування Масляної стало вже однією із візитівок Кіптівської об’єднаної територіальної громади. Щороку люди всією громадою святкують його в одному зі старостатів. Цьогоріч гостей приймали в Підлісненському старостинському окрузі.

Вже із самого ранку у центрі Підлісного  було гамірно, хтось закінчував останні  приготування перед приїздом гостей, хтось вже займав найзручніші місця, а господарі свята прямо на вогнищі смажили млинці та варили куліш, щоби пригостити  всіх бажаючих.

        Тож численний натовп зібрався перед старостатом, адже всі втомилися від похмурих зимових днів й з радістю готові зустрічати весну. І рівно о 12 годині розпочалася урочиста частина дійства. З цієї нагоди гостей свята вітав сільський голова Володимир Кучма: «Вже традиційно напередодні Великого посту ми всією нашою громадою відзначаємо Масляну. Цього року свято також вдалося,дуже вдячний підлісненцям за гостинний прийом та таку неймовірну атмосферу. Щиро бажаю усім гарного настрою та бадьорого духу, а тим, хто вирішив тримати піст – сили духовної і фізичної. Впевнений, що цей рік буде щасливим і успішним для усіх нас»

      Після вітань зі сцени для гостей свята лунали веселі пісні та запальні танці у виконанні колективів художньої самодіяльності громади, зокрема дуже приязно та із запалом зустрічали народні аматорські колективи «Вербиченька» з Вовчока, «Вербиченька» з Савинки та «Любисток»з  Прогресу.

А тим часом на імпровізовану базарі жваво йшла торгівля різним крамом, народні майстри пропонували власноруч виготовлені вироби – корзини, глиняні горщики, різноманітні прикраси зроблені в етностилі, загалом було що купити, або ж приміряти та сфотографуватися.

Проте чи не найголовнішою частиною свята став ярмарок смаколиків. Для тих хто приїхав насолодитися традиційною українською кухнею в Підлісному був справжній рай, бо ж такого розмаїття наїдків, мабуть ніхто з гостей, не бачив ніколи в житті. Млинці різних розмірів і кольорів з начинками, на будь-який смак, а ще  вареники, пиріжки, тістечка, та ще стільки всього, що і не перелічити.

Для дітей розваг також не бракувало, різноманітті квести та майстер-класи дуже сподобалися малюкам. Отож свято зустрічі весни вдалось на славу, як завжди веселі та задоволені люди розходились по домівках, плануючи в яке село поїдуть наступного разу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь