A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Які вони жіночі обличчя Кіптівської ОТГ

Дата: 06.03.2020 11:57
Кількість переглядів: 387

Незважаючи на відому фразу Наполеона Бонапарта: «Світом правлять чоловіки…» -  всім відомо, що успішне існування будь якої установи, організації чи навіть держави в цілому неможливе без жінок. Адже саме завдяки їх  витримці, такту, організованості, а інколи і особливому жіночому шарму вдається досягти результатів там, де безсилі, здавалося б такі наполегливі та сильні духом чоловіки.

Зараз жінки працюють у всіх сферах нашого життя, і стереотип що у владних органах повинні правити лише чоловіки, давно відійшов у минуле. Навіть у Верховній раді цього скликання рекордна кількість представниць прекрасної статі, аж 20%, в той час коли у І скликанні їх було всього 3,5%, тож як бачимо процес гендерної рівності стрімко набирає обертів.

Якщо взяти до прикладу Кіптівську об’єднану територіальну громаду, то тут з самого початку чоловіків було менше в два рази. Найбільше ось ця гендерна нерівність навпаки, мається на увазі, що чоловіків у нас набагато менше ніж жінок проявляється у Центрі надання адміністративних послуг. З семи працівників у ЦНАПі 6 жінок (!).

Саме про цих представниць прекрасної статі ми сьогодні хочемо розповісти, бо саме вони по праву вважаються обличчям Кіптівської об’єднаної територіальної громади.

Робота у ЦНАПі непроста і багато у чому специфічна, потрібно постійно бути на вістрі подій, кожного дня моніторити наше таке мінливе законодавство, постійно пристосовуватися до нововведень, будь то новий порядок нарахування соціальних виплат, чи взагалі комп’ютерна програма в якій потрібно навчитися працювати в максимально короткий строк. Але й це не найскладніше, бо саме працівниці ЦНАПУ першими зустрічають відвідувачів сільської ради, чи старостату, а приходять наші громадяни з різними питаннями і проблемами. І саме ось ці тендітні жіночки першими приходять на допомогу жителям громади в їх не простих життєвих обставинах, зроблять усе можливе і неможливе, щоб розрадити та допомогти. І субсидію оформлять, і довідку нададуть, і здійснять проплату за комунальні послуги і ще багато всього іншого, бо в ЦНАПі надають аж 127 адмінпослуг. І все це приязно та із посмішкою на обличчі. І не важливо який у тебе сьогодні настрій та стан здоров’я, дівчата розуміють - від того як вони зустрінуть людину, вислухають, нададуть відповідні послуги багато у чому формується загальний імідж об’єднаної громади.

Тож, в переддень Міжнародного жіночого Дня, хочеться поближче познайомити вас з цими прекрасними жінками – працівницями Центру надання адміністративних послуг Кіптівської сільської ради.

В центральній садибі – Кіптях працюють наймолодші працівниці Центру – Анастасія Копистко – головний спеціаліст з реєстрації місця проживання, та Юлія Хоменко – адміністратор. Це дві енергійні дівчини, про таких говорять, що в них робота «горить в руках». І це дійсно так, бо той потік людей, який проходить через них кожного дня потребує неабиякої витримки та енергії. І здавалося під кінець дня дівчата повинні бути, як «витиснуті лимони», проте ні вони поспішають додому, бо там на них чекають найголовніші їхні клієнти – їхні дітки, які також потребують неабиякої уваги. А наступного дня все почнеться знову – прокинутися о 6 ранку, щоб рівно в 08:00 знову зустрічати жителів Кіптівської ОТГ посмішкою.

Дуже запам’ятався вираз Анастасії, яка на співбесіді перед прийняттям на роботу, яка сказала «І хоч за освітою я агроном, вважаю, що робота з людьми моє покликання, мені подобається допомагати тим хто цього потребує». Після цих слів було зрозуміло, що вона впорається, і ось вже чотири роки всі ми маємо змогу пересвідчитися, що Настя дійсно працює за покликанням.

Всі інші працівниці – не випадкові люди, всі вони пропрацювали на ниві місцевого самоврядування не менше ніж по двадцять років. Хтось був секретарем сільської ради, хтось бухгалтером, а хтось взагалі землевпорядником, але так чи інакше всі вони мали уявлення, що таке органи влади і яка може бути складна робота з населенням.

Наприклад Раїса Ондюк, яка працює на віддаленому робочому місці у селі Вовчок, раніше була головним бухгалтером Вовчківської сільської ради і вважала, що цифри, дебети і кредити, бюджет це її найулюбленіший рід занять і говорила, що не проміняє бухгалтерію ні на яку іншу професію, тому коли їй запропонували роботу в ЦНАПі, довго вагалась, адже робота адміністратора це взагалі прямо протилежне до бухгалтерії заняття. Але, як сама пізніше розповідала, що діти виросли, онуків на той час в неї ще не було, а стати домогосподаркою  коли тебе переповнюють життєві сили Раїса Борисівна просто не змогла б, тому вирішила погодитися. І як сама зізнається ні разу не пожалкувала про своє рішення, звісно буває по всякому, але робота їй подобається і зараз не уявляє себе в іншій сфері.

«Хоча всі ми розуміємо, що робота із людьми – одна із найважчих,  адже  вимагає повної віддачі. Байдужих людей у нашій сфері не буває, вони в ній просто не затримуються. Але для того, щоб реально допомогти людині, потрібні не тільки чуйність та уважність, а й глибокі, всебічні знання в різних сферах діяльності — правовій, економічній, соціальній інколи і психологічній.  Маємо сьогодні безкінечний потік проблемних ситуацій, бо таке зараз життя з його законодавчими негараздами, багато з яких доводиться пом’якшувати саме працівникам центру надання адміністративних послуг, при цьому терпляче, послідовно, на високому фаховому рівні вирішувати найскладніші питання, з якими відвідувачі звертаються до ЦНАПу» - каже Раїса Борисівна.

У працівниці ЦНАПу, яка приймає людей на віддаленому робочому місці в селі Олбин – Світлани Юрченко, історія дуже схожа на історію Раїси Ондюк. Світлана Михайлівна також працювала головним бухгалтером сільської ради, проте після реорганізації не погодилась працювати в Центрі, бо як потім зізналася, просто боялася змінювати рід занять, адже все її життя було присвячене бухгалтерії. Але вдома також не змогла і через півроку після того як звільнилася, побачила оголошення в газеті про те що в сільській раді є вакантна посада адміністратора ЦНАПу, і ви не повірите саме в селі Олбин. Не вагаючись подала документи на конкурс, в якому перемогла і ось вже три з половиною роки, в Олбинському старостинському окрузі, з привітною посмішкою, зустрічає відвідувачів Світлана Михайлівна.

«Жодного разу не пожалкувала про своє рішення працювати в Центрі надання адміністративних послуг, це нові знання, нові можливості, і найважливіше це вдячні погляди відвідувачів, яким я змогла допомогти» - сказала пані Світлана.

Ганна Кремчанін працює в Підлісному, і хоча до 2016 року була майже двадцять років землевпорядником, не побоялася змінити рід діяльності.

Ганна Кремчанін - «Робота землевпорядника потребувала постійного руху, сьогодні я в Кіптях, завтра в Борсукові, а післязавтра в Новому Шлясі, хотілося більш спокійної роботи, тому і вирішила спробувати себе на посаді адміністратора ЦНАПу, і хоча ця робота також не з легких, про прийняте рішення не довелося жалкувати ні разу, мені працювати на посаді адміністратора подобається в рази більше ніж землевпорядником, бо тут я бачу реальні результати свої роботи»

Найбільш досвідчена працівниця Центру Наталія Устименко з Нового Шляху, бо все своє життя пропрацювала секретарем у сільській раді, тому робота адміністратором не стала для неї чимось новим чи не звичним, ті ж самі довідки, субсидії, допомоги, проблеми і їх вирішення.

«Що стосується цієї роботи, можу сказати, що адміністратор ЦНАПу — це дуже цікаво, тому що я всебічно розвиваюся, ця професія постійно потребує підвищення та вдосконалення моїх професійних знань та навичок, я постійно відстежую та вивчаю зміни в законодавстві» - говорить Наталія Устименко.

Кожен прийшов хто прийшов у цю професію, не важливо свідомо, чи за велінням долі вносить у роботу Центру надання адміністративних послуг часточку своєї душі, викладається на повну і вже складно уявити на місці цих прекрасних жінок когось іншого, бо саме з таких рядових працівників, їхнього професіоналізму складається імідж усієї об’єднаної територіальної громади.

        «Відкриття центру надання адміністративних послуг - це наша маленька перемога! Все це завдяки тому жіночому колективу, який працює в нашому ЦНАПі і  я ні на секунду не сумніваюсь в успіху його роботи в майбутньому», - запевнив наостанок єдиний чоловік у цьому колективі – Начальник ЦНАПу Роман Юрченко

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь