A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Найжіночніше свято, або як у Кіптівській ОТГ святкували 8 Березня

Дата: 10.03.2020 08:44
Кількість переглядів: 1229

Хай там що відбувається у соціально-політичному житті держави, будь то міжнародна зустріч на найвищому рівні, чергова зміна уряду чи навіть новий невідомий вірус,  проте  8 Березня – свято всіх жінок впевнено лідирує у всіх рейтингах по значимості події. Адже численні соціологічні опитування засвідчують, що незалежно від віку та статі Міжнародний жіночий день залишається найулюбленішим святом мільйонів українців.  Не виключенням є і Кіптівська об’єднана громада, тому мабуть святкові заходи і були такі насичені цього року та відбувались протягом  передсвяткових та святкових днів у всіх установах та селах громади.

Розпочали низку приємних заходів заклади дошкільної освіти, вихованці яких весело, дружно та із дитячою безпосередністю вітали своїх мам із святом, адже жінка це перш за все – мати, ніжна та любляча.  Зокрема вихованці Прогресівського закладу дошкільної освіти «Сонечко» разом із своїми вихователями тішили присутніх мам віршами, запальними танцями на святах «Мамине сонечко»  та «Стиляги», заключним акордом яких був вальс у виконанні дітей та їх мам.

Тепло, ніжно та по-домашньому затишно вихованці Кіптівського закладу дошкільної освіти "Лелека" вітали найдорожчих жінок - матусь, бабусь, сестричок, подружок - зі святом весни.

Не одна мама витирала сльози радості на святі у Новошляхівському закладі дошкільної освіти «Веселка», коли чули від своїх діток слова вдячності за ніжність та любов, а також отримали власноруч зроблені дітьми вітальні листівки.  

Підхопили цю естафету заклади загальної середньої освіти, у яких із самого ранку п’ятниці  майже всі хлопчаки, від першого до одинадцятого класу, вітали квітами та солодощами своїх вчительок та однокласниць, у цей день у закладах, в рамках дня самоврядування, учні старших класів проводили тематичні уроки в інших класах. І звичайно ж традиційні свята для матусь, сестричок, бабусь, на яких лунали  пісні, щирі слова любові, цікавими були і  конкурси «Мамин портрет», «Вгадай свою маму» а також  театралізовані вистави «В гостях у кози Мокрини», «Веселі бабусі» та багато інших приємних моментів, та все ж одним із найбільш хвилюючих був той, коли діти дарували подарунки, створені власними руками, своїм найкращим і найдорожчим мамам та бабусям.

Надзвичайно цікавою та насиченою була програма і у закладах культури громади. Зокрема в Кіптівському будинку культури, з нагоди Міжнародного жіночого дня, відбувся святковий концерт у стилі 2000-х «Початок тисячоліття» від аматорів та творчих колективів Носівського Міського будинку культури. На цей захід прибули глядачі із майже всіх навколишніх сіл, так що місць майже не було, і не дарма, адже насичена програма, бездоганне виконання народних, естрадних пісень та сучасних танців подарували всім присутнім справжнє естетичне задоволення.  На святі був також присутній заступник Кіптівського сільського голови Василь Грищенко який тепло привітав всіх жінок із Міжнародним жіночим днем: «Здавна світлий образ прекрасної половини людства завжди був символом берегині людського роду, домашнього вогнища та сімейного благополуччя. Впродовж свого життя жінка з гідністю та терпінням виконує нелегке покликання, поєднуючи роль турботливої мами, люблячої дружини та бабусі. У наш час прекрасна половина людства бере активну участь у державному та політичному житті країни. Сумлінною повсякденною працею жінки виконують важливі завдання, працюють над утвердженням авторитету органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств та організацій. Тож висловлюю щиру подяку усім жінкам, які докладають всіх зусиль для забезпечення життєдіяльності громади. Бажаю Вам, дорогі жінки, любові від ваших чоловіків та дітей, родинного затишку, достатку та взаєморозуміння у Ваших родинах! Нехай у кожному жіночому серці ніколи не згасає вогник кохання, надії, позитивного настрою та душевної гармонії».

Святковий концерт відбувсь також і у будинку культури с. Новий Шлях. Староста села Сергій Грузд привітав присутніх у залі жінок з чарівним святом та побажав міцного всім здоров’я, сімейного затишку та простого жіночого щастя. Відкрили концертну програму вихованці місцевого закладу дошкільної освіти танком «А ми удвох…». А далі -  діти,  молодь та жителі старшого віку продовжили її цікавими піснями, танцями та гумористичними сценками. Затамувавши подих, глядачі насолоджувалися чудовими номерами, щедро нагороджуючи кожного з артистів оплесками.

Традиційно насиченим змістовним був святковий захід і у  Прогресівському будинку культури, де також милували око виступи дітей, як найменших так і найстарших які подарували присутнім прекрасні танці. Незмінно з успіхом прийняті були глядачами пісні у виконанні Народного аматорського колективу «Любисток», а також розважальні сценки у виконанні місцевої молоді. По завершенню свята всіх присутніх привітала староста сіл Прогрес та Гайове Ірина Додатко та побажала найчарівнішій половині людства любові у серці, добробуту у кожному домі, миру та злагоди, успіхів у  роботі, величезного жіночого щастя.

Чудовим подарунком для чарівних жінок  стала концертна програма за участю місцевих талантів, та гостей із села Олишівка «Глибока криниця»,  у будинку культури села Підлісне.  Багато теплих і ніжних епітетів лунало в залі на адресу жінок, зокрема і від старости села – Тетяни Шрамченко, яка  висловила слова захоплення, глибокої вдячності та шани, що  були адресовані всім присутнім дівчаткам, матусям, сестрам, бабусям. Свято пройшло в затишній та теплій  атмосфері, а учасники  художньої самодіяльності  своїми виступами подарували присутнім чудовий настрій. Село Вовчок також має свої традиції святкування 8 Березня і багато у чому завдяки Народному етнографічному ансамблю «Вербиченька», учасники якого буквально причарували глядачів майстерним виконанням народних пісень, тому концерт  пройшов, як одна мить. Вітала місцевих жінок староста села Валентина Лось.

Звичайно ж місцеві аматори сіл Олбинського старостинського округу також вражали жителів старостату своїм запалом та енергією під час святкових концертів, що відбулись у Борсуківському сільському клубі. І хоча більшість жителів цих сіл люди поважного віку, все ж не втратили запал та талант і дарували глядачам чудові художні номери. Разом із тим додаткову нотку приємних емоцій своїми піснями подарували учасники художньої самодіяльності Біликівского сілького клубу, що завітали на свято до с. Борсуків. А староста Людмила Грищенко  побажала присутнім жінкам добра, удачі, успіху, завжди гарного настрою та відмінного здоров'я!

А ще 5-7 березня у комунальній установі «Чернігівський обласний молодіжний центр» Чернігівської обласної ради (колишній кінотеатр ім. Щорса) відбувся XVIII щорічний обласний ярмарок «Що може жінка!», у якому взяли участь і представниці прекрасної статі нашої громади, де  презентували свою творчість,  здобутки та   продукти власного виробництва – хендмейд, за що керівник нашої жіночої делегації - начальниця відділу культури, молоді та спорту  Ірина Дубик отримала Почесну грамоту Чернігівської обласної ради.

Тож маємо надію, що у ці дійсно святкові дні жодна жінка чи дівчина не залишилась поза увагою та отримала заряд позитивних емоцій. Хотілося б щоб всі ті побажання отримані жінками у цей день а особливо обіцянки дані чоловіками – неодмінно збулися!

         Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь