A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

У Прогресі відкрили оновлений пункт здоров'я

Дата: 16.03.2020 09:34
Кількість переглядів: 1106

       12 березня в погожий та сонячний весняний день у селі Прогрес Кіптівської ОТГ сталася, чи не найвизначніша подія останніх декількох років -  відкрили оновлений пункт здоров`я. На цей день місцеві жителі чекали з особливим нетерпінням, адже до створення об’єднаної громади він хоч і був, проте умови надання медичних послуг були м’яко кажучи далекі від ідеальних, адже у тоді ще місцевому ФАПі не було навіть проточної води, щоб елементарно помити руки, а найголовніше вже багато років не було тепла.

       Капітальні ремонтні роботи велись протягом майже всієї осені, у ході яких було відновлено водопостачання, здійснено підключення природного газу до системи опалення. Повністю замінено віконні та дверні блоки, а також здійснено внутрішні оздоблювальні роботи приміщень. Загальна вартість робіт склала 464,7 тис. грн.

     Вітали з цією значимою подією мешканців села голова Кіптівської ОТГ – Володимир Кучма, староста села – Ірина Додатко та почесні гості: заступниці начальника Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА - Алла Здор та Тетяна Лєбєдєва, виконуючий обов'язки голови Козелецької райдержадміністрації - Юрій Заславський, головний лікар КНП Козелецької районної ради Центру первинної медико-санітарної допомоги - Інна Кондратьєва.

        Першим до вітального слова було запрошено голову Кіптівської об’єднаної громади Володимира Кучму:  «Ми створили об’єднану громаду  саме для того, аби життя наших громадян стало кращим, щоб вони нарешті відчули, що у нас можна жити не гірше, ніж у інших країнах. Від самого початку медичної реформи ця галузь стала  одним із наших пріоритетів: ми не закрили жодного сільського ФАПу, не скоротили фельдшерів, більше того - відкрили амбулаторію та аптечний пункт у с. Кіпті, нещодавно відремонтували та відкрили пункт здоров’я у сусідньому Вовчку. А сьогодні так само відкриваємо відремонтований, теплий із всіма необхідними комунікаціями, пункт здоров’я у Прогресі».

         «Це дуже потрібний подарунок для вашого села, і мені надзвичайно приємно сьогодні перерізати символічну стрічку на новому об’єкті, який слугуватиме людям. Тим більше, що мова йде про здоров’я - його, в першу чергу, хочеться всім нам побажати! Також добра всім, миру та достатку вашій громаді, яка дійсно успішно справляється із усіма завданнями медичної реформи», - зауважила заступниця начальника Управління охорони здоров'я Чернігівської обласної державної адміністрації - Алла Здор.

         Виконуючий обов’язки голови Козелецької райдержадміністрації Юрій Заславський зауважив: «Мені надзвичайно приємно бути на цьому заході, адже хоч послугами цього медичного закладу користуватимуться переважно місцеві жителі, проте  це подія районного значення. Тож хай оновлений пункт здоров’я  приймає своїх відвідувачів, але не з лікувальною, а виключно профілактичною метою»

       Староста села Ірина Додатко також привітала всіх присутніх із такою приємною подією, як відкриття оновленого пункту здоров’я, адже село велике, тут багато дітей і належні умови надання медичних послуг - це те чого насправді ще не вистачало майже двадцять років.

       Приємним акордом на завершення церемонії відкриття став виступ головного лікаря КНП Козелецької районної ради Центру первинної медико-санітарної допомоги - Інни Кондратьєвої, яка подякувала керівництву громади за дійсно велику роботу та співпрацю у справі підтримки медицини на селі та подарувала скутер місцевій фельдшерці Галині Позняк, яка  й буде надавати медичні послуги.

        Після урочистого перерізання стрічки всі бажаючі могли зайти до пункту здоров’я,  так би мовити на оглядини, і відверто кажучи, майже всі були вражені наскільки змінився їхній колишній ФАП, проте, звісно ж, найбільша усмішка була на обличчі місцевої фельдшерки Галини Позняк: «Увесь цей час ми працювали в холоді, без води та опалення. На нове приміщення  очікували з нетерпінням, тому зрозуміло, що  зараз просто переповнює радість, а подарований скутер дасть можливість ще і швидко їздити на виклики»

        Загалом можемо констатувати, що із першим етапом медичної реформи,  а саме: створенням мережі первинної ланки надання медичних послуг у Кіптівській  об’єднаній громаді впорались, тож можемо сміливо очікувати наступний етап реформування.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь