A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Давайте будемо обережні у поводженні з вогнем

Дата: 13.04.2020 14:17
Кількість переглядів: 355

Люди, що ми робимо? Всі ми дорослі освічені люди, живемо в цифрову епоху, все бачимо і все розуміємо, співчуваємо кенгуру та коалам в Австралії, молимося  за спасіння собору Паризької Богоматері,  дехто навіть жертвує на це все кревно зароблені. А от на те, що відбувається на своїй рідній землі ми уваги не звертаємо, не про всіх зараз звісно річ, але ж ми всі знаємо хто це робить і мовчимо чомусь, мовляв моя хата скраю…

От скажіть чи приємно вам, знаходячись зараз цілодобово вдома, дивитись телевізор - війна на Сході, сотні вбитих та зниклих безвісти, вірус, який вбиває людину за лічені дні.  Депресивно чи не так? Але виявляється і цього нам замало, ми ще не достатньо настраждалися, то давайте влаштуємо пожежі, а чом би й ні!? Думаємо, всього-навсього наведу лад біла своєї оселі та на городі і от лісова пожежа на кількох десятках гектарів лісу забезпечена. Ніхто не говорить про те що хай наші хати заростають бур’янами, але ж є якісь інші, більш цивілізовані шляхи поводження з такими відходами.

Але якщо тих хто дбає про свої городи, хоч якось можна зрозуміти, там є хоча б якийсь зрозумілий мотив, то громадяни які просто підпалюють луг чи поле взагалі інопланетяни. Люди, для чого ви це робите? Раніше була «відмазка», щоб краще росла трава, бо ж всім треба заготовити сіна для худоби, але  зараз худоби в селах майже не залишилося, то для чого? Можливо вам подобається дивитись на понівечені трупи тварин, обгорілих зайчиків, які тільки-но народилися чи може їжаків, або ж всім хочеться подивитися на що здатні рятувальники!? Думаю всі пересвідчилися, що вони здатні бути надлюдьми, бо звичайна людина просто не зможе без сну три доби гасити пожежі.

А чи знаєте ви що таке верхова пожежа? Ні, то знайдіть подивіться десь ролик в Інтернеті - це стихія, яку може зупинити або ще одна стихія – дощ, бажано проливний, або ж авіація, от саме вона боролася з пожежею в Чорнобилі та минулого тижня вже в нашому районі – Сорокошичах, так саме в тому місці куди ми так часто їздимо відпочивати та на риболовлю, тепер там нажаль буде не так красиво як раніше, бо знищено аж 195 гектарів лісу (!!!).

Якщо ви думаєте що це десь дуже далеко? То для довідки, працівники місцевої пожежної команди Кіптівської сільської ради роблять щонайменше по два виїзди в день і горить в основному суха трава і луки біля Самійлівки і Вовчка, димова завіса зникає лише на декілька годин, а увечері і зранку ми цим всім дихаємо і паралельно дуже переживаємо за свої легені, розповідаємо один одному про небезпеку радіації бо ж хтось підпалив «чорнобильський ліс», а паліїв поряд ніби і не помічаємо.

Тож шановні співгромадяни, давайте думати перед тим як запалити сірника! Пам’ятаймо  про шкоду, яку ми можемо нанести.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь