A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В Кіптівській ОТГ ведуться роботи з благоустрою

Дата: 06.05.2020 14:41
Кількість переглядів: 325

Вже майже два місяці вся держава перебуває на карантині, зачинені більшість магазинів,  комунальних установ,  люди знаходяться в режимі самоізоляції проте  органи місцевої влади продовжують свою роботу майже у штатному режимі, адже потрібно забезпечувати життєдіяльність громади, наповнення її бюджету та благоустрій.  Адже рано чи пізно карантин закінчиться і наші громадяни не повинні побачити розбиті дороги, захаращені смітники, зарослі кладовища і т.д.  Тим більше роботи на цей рік було заплановано дуже багато і одним із пріоритетних напрямків знову ж таки був благоустрій  і таке болюче для всіх питання – дороги. Звісно ж про будівництво нових шляхів, чи капітальний ремонт не йдеться, бо вся країна на карантині, працюємо в режимі «антикризовий бюджет», адже нещодавно Урядом нашої держави були прийняті зміни до бюджету, за якими державна підтримка громадам зійшла майже на нуль. Але як би там не було потрібно виживати, і більше того виконувати заплановане на початку року.

Розпочали роботи ще на початку квітня, найперше що зробили в населених пунктах Кіптівської ОТГ – це привели у порядок сміттєзвалища та  в котре ліквідували  стихійні смітники, подекуди прямо посеред населеного пункту. Напередодні  Великодніх  свят працівники старостатів, небайдужі громадяни наводили лад на кладовищах, а комунальники пиляли аварійні дерева, бо саме вони викликають у населення найбільше нарікань та лідирують серед усіх звернень громадян, проте таких дерев надзвичайно багато, всі їх одночасно прибрати не можливо, але роботи ведуться постійно і в першу чергу на найбільш аварійно небезпечних ділянках.

Традиційно після зими та весняного бездоріжжя проводяться роботи по вирівнюванню та підсипці грунтових доріг, яких у нас, до слова сказати, майже 60 кілометрів по всіх населених пунктах і це не рахуючи провулків. Розпочали з Підлісного, бо там чи не найпроблемнішим був відрізок дороги що вела на кладовище, влітку селяни вгрузали в пісок, а навесні і щоосені похоронна процесія брела по коліна в багнюці. Ситуацію вирішили за допомогою спеціалізованої техніки, яка зняла асфальтове покриття біля покинутих  скотарників колишніх колгоспів, якими з 90-х років минулого століття, ніхто не користувався, та закупленого щебеню, такою сумішшю і висипали цей та інші відрізки шляху.

Після Підлісного переїхали до Кіптів, бо хоч цей населений пункт і центральна садиба громади, похвастатись гарними дорогами тут не можуть, лише сорок відсотків шляхів села асфальтовані, левова частка з них це траса Київ-Чернігів. Тому проблему доріг частково вирішили, висипавши таким самим чином, як і у Підлісному найпроблемніші ділянки. Слід відмітити, що загалом на всі ці роботи з благоустрою було витрачено близько 150 тисяч гривень з бюджету громади. Можливо комусь може здатись, що цього недостатньо. Так, недостатньо, але це краще, ніж нічого не робити, мотивуючи відсутністю державної підтримки та зменшенням надходжень до бюджету. І якщо хоч декільком жителям стало легше пройти чи проїхати по своїй вуличці, то це вже маленький результат. Крім того, на цьому не спиняємось, виходимо з карантину та набираємо обертів.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь