A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

  «Молодіжний простір» Прогресівського СБК - рулить!    

Дата: 29.06.2020 16:05
Кількість переглядів: 777

В одній із нещодавніх публікацій, ми вели розмову про те, що в рамках проєкту “Децентралізація та реформа культурних послуг”, який реалізовується громадською організацією “Товариство дослідників України”, у партнерстві з Міністерством культури та інформаційної політики України, було підготовлено тематичний збірник, який  презентує  успішні проєкти, які об’єднали громади навколо спільних культурних цінностей, що допомагають зберігати культурну спадщину та дозволяють пишатися своєю громадою і у розділ «Шоукейс» потрапив досвід Кіптівської об’єднаної територіальної громади із створення «Молодіжного простору».

       У продовження вже сказаного… 25 червня, напередодні Дня молоді, у Чернігівській облдержадміністрації відбувся форум із організації молодіжної роботи, де Кіптівську об’єднану громаду представляла начальник відділу культури, молоді та спорту Ірина Дубик.

       Заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван разом з Директором департаменту сім’ї, молоді та спорту Андрієм Кужелем привітали учасників Форуму «Кращі практики молодіжної роботи Чернігівщини 2020».  Андрій Кужель, у вітальному слові розповів про «Конкурс кращих практик молодіжної роботи Чернігівщини 2020» а також зазначив: «На розгляд ми отримали 37 практик від різних інститутів громадянського суспільства області. Хочу подякувати всім організаціям, установам, що взяли участь у конкурсі, поділилися успішним досвідом впровадження суспільно корисних ініціатив, які вже сьогодні працюють задля захисту інтересів молоді»

         Під час заходу представники організацій презентували свою роботу та ділилися лайфхаками створення справжніх молодіжних центрів, де молодь вчиться лідерству та волонтерству, відпочиває, розвиває вміння працювати в команді, бути справжнім громадянином своєї країни.

         Під час презентації «Молодіжного простору» на базі Прогресівського сільського будинку культури Кіптівської сільської ради Ірина Дубик зазначила: «Із часу свого відкриття, у 2017 році, в активі простору вже ряд значних заходів, зокрема, у квітні 2018 року – відбувсь візит учасників Чернігівської обласної виїзної конференції працівників закладів культури, під час якого було представлено простір, як сучасний напрямок роботи, також до простору завітали працівники бібліотечних закладів Чернігівської області. У липні 2018 року – Молодіжний простір Прогресівського СБК представлений членам Ради Європи з питань молодіжної політики, протягом 2019 року – простір відвідали представники Всеукраїнської конференції директорів Обласних Центрів народної творчості, делегації з Луганської, Донецької, Харківської областей. Крім того, на базі простору, постійно відбуваються засідання громадської організації ”Кіптівська жіноча спілка”, активу Молодіжної ради, тренінги та навчання для різних вікових та соціальних груп. У 2020 році постійними відвідувачами простору стали члени Молодіжної ради Кіптівської ОТГ з плануванням та обговоренням своєї роботи, написанням проекту до громадського бюджету та багато іншого. Все це заради того, щоб молодь мала можливість реалізовувати себе. Ми бачимо наскільки успішним є цей проєкт, тому у наших планах є розширення «молодіжного простору» та створення філій у інших населених пунктах об’єднаної громади».

      У підсумку зустрічі Андрій Подорван вручив Подяку Чернігівської обласної державної адміністрації «За вагомий внесок у реалізацію державної молодіжної політики в Чернігівській області та з нагоди Дня молоді», «Молодіжному простору» на базі Прогресівського сільського будинку культури Кіптівської сільської ради Козелецького району Чернігівської області. Крім того, у номінації "Змістовне дозвілля для молоді та молодіжне таборування" той таки простір отримав перемогу у конкурсі.

       Тож за словами одного із учасників форуму: «Молодіжний простір – рулить!»  Вітаємо переможців із черговим успіхом та бажаємо значних звершень у майбутньому  та  активного розвитку молодіжного руху Кіптівської громади!

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь