A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Підписано пілотний проекту з організації землеустрою та впровадження стратегії місцевого економічного розвитку в умовах децентралізації на території Кіптівської об’єднаної територіальної громади Чернігівської області

Дата: 22.05.2017 16:58
Кількість переглядів: 646

При підтримці виконавчої дирекції  Чернігівського регіонального відділення  Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад  22 травня  п.р. відбувся  прес-тур до Кіптівської сільської ради. Його організатором  став  Проект USAID  «Підтримка  аграрного і сільського  розвитку» .

Основною метою заходу стало підписання пілотного проекту  з організації землеустрою  та впровадження стратегії  місцевого економічного розвитку в умовах децентралізації на території  Кіптівської об’єднаної територіальної громади  Чернігівської області. Стратегічною метою  цього пілотного проекту  є створення  електронного управління землями  на території об’єднаних  територіальних громад для їх сталого  економічного розвитку.

 Такий Проект проходить в Україні вперше. 

Протокол, який уможливлює реФото без описуалізацію  цього проекту ,   підписали  керівник Проекту  USAID «Підтримка  аграрного і сільського  розвитку»  Патрік Рейдер та голова Кіптівської  ОТГ Володимир Кучма.

Кіптівська ОТГ була сформована  серед  перших  в області  на базі мешканців 12 сіл Козелецького району. Її очолив  Володимир Кучма , який нині веде  активну діяльність  щодо перспективних перетворень у  новому адміністративному перетворенні.

За словами Патріка Рейдера, в рамках  пілотного проекту щодо електронного управління  землями  Кіптівської  ОТГ буде проведена масштабна робота.

В результаті пілоту об’єднана  територіальна громада  отримає інформацію щодо кількості  та якості земельних ресурсів  на її території. Планується розробити план  раціонального використання земель  з урахуванням  природоохоронних вимог та потреб громади.  Буде підвищена ефективність  використання земель та формування фонду земель комунальної власності.

  Серед почесних гостей були Валерій Давиденко, народний депутат України, член комітету аграрної політики  та земельних відносин Верховної  Ради України, Іван Фурсенко, перший заступник  керівника виконавчої дирекції  Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, Ірина Грозенко,  керівник виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення  Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад,  депутат Чернігівської обласної ради, Андрій Стефанович,  директор Департаменту науково-освітнього  забезпечення та розвитку підприємництва  на селі Міністерства аграрної політики та продовольства України,  Валентин Мельничук, перший заступник голови Чернігівської обласної  ради,  Леонід Сахневич, перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

 В своїх промовах всі виступаючі  зазначили,  що  даний Проект  приведе громаду до реальних позитивних змін та варта поширення на  інші об’єднані територіальні громади.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь