A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В Кіптівській ОТГ активно розвивається футбольний спорт

Дата: 14.09.2020 16:29
Кількість переглядів: 555

         Не секрет, що спорт дуже корисний і корисний не тільки для дорослих, а і для дітей. Хоча дехто може сказати, що займатись спортом дітям не потрібно, адже вони й так ведуть дуже активний спосіб життя. Та спорт допомагає дитині не тільки стати здоровішою та зміцнити імунітет, але й набратись впевненості, вольових якостей, навчитись дисципліні та взаємодії з однолітками.

         Із самого першого дня створення Кіптівської об’єднаної територіальної громади одним із її пріоритетів став розвиток дитячо-юнацького спортивного руху. Ключовими напрямками став ремонт спортивних споруд, упорядкування стадіонів, придбання спортивного інвентарю, підтримка спортивних команд та багато іншого. Певно, що одним з основних завдань було також і відкриття власної спортивної школи, та кількість дітей, які є в громаді не дозволяють поки що це здійснити. Тому певний час ключовими центрами спорту залишались заклади освіти та вчителі фізичного виховання, які там працювали.  Проте нещодавно даний напрямок поповнився іще одним здобутком – з початку серпня у с. Прогрес почали функціонувати  дві групи з футболу,  дитячого та юнацького віку. Ця ініціатива була започаткована Кіптівським сільським головою - Володимиром Кучмою та активно підтримана Президентом групи компаній  «Агроінвест Консалтинг»  -  Іваном Рішняком.

        Завдяки цій співпраці влади та бізнесу у дітей дуже швидко з’явилось все необхідне для занять: металеві ворота для відпрацювання техніки удару, форма для тренувань, м’ячі та інший необхідний інвентар. І звичайно ж важко обійти увагою тренера, який із першого дня безмежно захопив дітей цією найпопулярнішою в світі грою – Клюс Микола Миколайович, який має кількадесятрічний досвід тренувань дітей та юнаків Сумщини. «Я вирішив змінити географію своєї роботи, адже завжди прагнув бути там, де потрібен. А побачивши ентузіазм, з яким керівництво Кіптівської громади та компанії «Агроінвест Консалтинг» взялись за популяризацію спорту загалом та футболу зокрема серед молоді не міг бути осторонь. Крім того завжди цікаво було займатись із дітьми, передавати їм свої вміння, адже займаючись спортом, дитина розширює свій кругозір, самовдосконалюється, формує корисні риси своєї індивідуальності, що в майбутньому допоможе здобути їй певних висот. Займаючись спортом, дитина стає витривалішою, починає легше долати навантаження в буденному житті. Починає ставити свої маленькі цілі і досягати їх. І, звичайно ж,  регулярні заняття спорту допоможуть не тільки покращити фізичний стан дитинин, але й допомогти при лікування зіхворювань» - говорить Микола Клюс.

         Слід зазначити, що спочатку у була всього одна група, та дуже швидко кількість дітей почала збільшуватись і зараз вже повноцінно функціонують дві вікові групи у яких більше тридцяти дітей, ну й саме цікаве, те що дівчата в цих групах займаються нарівні з хлопцями. А значна частина батьків щоразу спостерігають за  тренуваннями та радіють новим  успіхам своїх дітей.

          Тож не дивно, що напередодні Дня фізичної культури і спорту, відбулось показове тренування  під назвою  - «Свято спорту», на якому були присутні керівництво Кпітівської об’єднаної громади, батьки дітей та й просто небайдужі, що прийшли повболівати за юних спортсменів. «В цих спортивних змаганнях не буде переможених, будуть лише переможці! Тож бажаю кожному з вас досягти перемоги в першу чергу над самим собою. Адже всі ви є наша юна надія на розвиток футболу у Кіптівській громаді», - зазначив перед початком змагань голова Кіптівської ОТГ Володимир Кучма.

       Шквал позитивних емоцій викликали в учасників та вболівальників   «Веселі старти», повсюди панував дух суперництва та взаємної підтримки.

Три товариські футбольні матчі закінчилися з різними рахунками та кожен з учасників на своїй частині футбольного поля виконував завдання на повну потужність.

       За підсумками змагань, всі учасники отримали призи від спонсорів ,бо переміг - СПОРТ!!!

       Тож маємо надію на те, що започаткований позитивний досвід матиме своє успішне продовження та запрошуємо усіх охочих до дитячо - юнацької секції з футболу.

Фото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь