A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

У Кіптівській громаді придбали житло для дівчини-сироти!

Дата: 25.01.2021 09:18
Кількість переглядів: 1341

Як відомо однією із найактуальніших проблем нашої держави є забезпечення громадян житлом. Водночас, особливе занепокоєння викликають випадки коли із цією проблемою стикаються найбільш вразливі категорії осіб, такі як діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Саме тому Кіптівська громада однією із перших включилась до загальнодержавної програми, згідно із якою із державного бюджету виділяються кошти на придбання житла дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. За час участі у цій програмі було придбано дві квартири у с. Прогрес, і ось у кінці 2020 року було придбано житловий будинок у с. Кіпті для  місцевої  дівчини-сироти Аміни Строкач.

Мама Аміни померла, коли дівчинці не було й року, тому  майже з народження її виховувала рідна тітка, яка ніколи не ділила дітей на своїх і чужих всі рідні, всі улюблені, всім хотілося дати тільки найкраще. Але зрозуміло, що купити житло бодай одному з дітей, а в опікуна Олени Пузирної їх троє, не було змоги. Хоча двері батьківської хати завжди були відкриті для дітей, та зрозуміло, що власне житло просто необхідне для кожного, бо вже такий вік, що невдовзі вони почнуть створювати власні сім’ї і опікунам дуже хотілося, щоб хоча б у Аміни був власний куток. Саме тому ще в 2013 році її поставили на квартирний облік, проте особливої надії на те, що Аміна отримає житло не було, бо сім’я Пузирних навіть ніколи не чули щоб хтось десь, та  ще й за державний кошт отримав житло. І от пройшло сім років на диво вже ніхто й не сподівався, але як відомо під Новий рік вони завжди трапляються. У грудні Кіптівська сільська рада отримала субвенцію для придбання житла дитині-сироті. Житло дітям-сиротам і дітям позбавленим батьківського піклування купується згідно черги, і на щастя підійшла черга саме Аміни.

Як говорить сама дівчина, коли дізналася про те що отримає житло, одразу не повірила, бо вже навіть не сподівалася що це колись трапиться. Тому першу годину це був просто мовчазний ступор, потім всією сім’єю почали телефонувати до сільської ради та служби у справах дітей,  аж поки нарешті переконалися, що їм не почулося. Тут зараз всі подумають що сім’я пішла відкорковувати шампанське, але ні, тепер перед ними постала дилема, що ж обрати однокімнатну квартиру в Чернігові, чи просторий будинок тут в Кіптях. Думали недовго, бо Аміна підійшла до цього питання з дорослою серйозністю – вирішила що куплять будинок в Кіптях, адже село розташоване на трасі і як би не повернулося життя, куди б Аміну не закинула доля, знатиме що в рідному селі її чекає така омріяна, а головне -  своя оселя, додалось до цього ще і бажання  бути поближче до родини, адже всім що має в цьому житті завдячує саме прийомним батькам.

Та отримати державні гроші виявилося набагато простіше ніж знайти будинок, який сподобається, а головне такого продавця який погодився б пройти разом з Аміною всі бюрократичні нюанси, які пов’язані з отриманням субвенційних коштів. Та все ж світ не без добрих людей, і на щастя так співпало, що саме господар того будинку, який сподобався найбільше, погодився на всі умови які вимагає наше законодавство і стійко пройшов всі процедури, подекуди жертвуючи власним часом. Але все вийшло і вже в кінці грудня Аміна зайшла в щойно придбаний будинок повноправною господинею. Будинок готовий до проживання, підведений газ, а всі меблі та кухонне начиння, колишній господар будинку залишив Аміні в якості новорічного подарунку, тож дівчина  разом з родиною зустріла новий 2021 рік вже в новому помешканні, з новими амбітними планами і сподіваннями.

А в сільській раді дякують всім,  хто долучився до процесу купівлі цього житла, адже  це гарний старт у доросле життя, тож сподіваємося що в Аміни воно складеться якнайкраще.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь