A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В Кіптівській громаді розпочалися сходи жителів, першим стартувало Підлісне

Дата: 02.02.2021 10:16
Кількість переглядів: 286

В перший день лютого в Кіптівській громаді розпочалися сходи громадян. Першим відзвітували у Підлісному. Традиційно схід села розпочався з доповіді старости про роботу старостату в 2020 році. Нещодавно призначений староста села Сергій Чигринець, навів статистичну інформацію щодо кількості жителів старостату, проаналізував роботу працюючих об’єктів роздрібної торгівлі, агропідприємств, та соціальних об’єктів будинку культури, бібліотеки та місцевої пожежної команди. Вислухав зауваження жителів старостату щодо оформлення соціальних послуг, благоустрою села, а також санітарного стану кладовищ. По останньому питанню жителі Підлісного вирішили запозичити практику Кіптів де жителі села нарівні з місцевою владою утримують кладовище, відповідальною за збір коштів обрали Любов Сухоцьку місцевого бібліотекаря, яка разом з тим що збиратиме кошти буде і відповідальною за їх витрату, найматиме працівників які будуть обкошувати територію та вирубувати чагарники.

Ще одна проблема села, а саме збір та утилізація пластику та склотари вирішилась завдяки ініціативному Підлісненцю Олександру, який в рамках своєї підприємницької діяльності збиратиме у населення сортований пластик та скло та буде передавати його на повторний переробіток до спеціалізованого підприємства, як стимул для сортування відходів населення буде отримувати кошти за здані відходи.

Також на сході жителів села затвердили суми самооподаткування 50 гривень для місцевих жителів і 100 для дачників. Зібрані кошти вирішили витратити на благоустрій села. Болючим питанням для Підлісного є захаращення вулиць деревами, адже в селі дуже багато покинутих будинків за якими ніхто не доглядає, особливо це стосується вулиць на окраїнах села, тому депутат села Іван Бодак запропонував небайдужим Підлісненцям зібратися на «суботник» щоб розчистити ці вулиці, в свою чергу секретар сільської ради Віта Кучма пообіцяла ініціативним громадянам допомогу комунального підприємства сільської ради в цій важливій справі.

Також секретар сільської ради прозвітувала перед Підлісненцями про роботу всієї громади протягом 2020 році та розповіла про те що планується зробити в громаді в 2021 році. В Підлісному заплановано освітлити дві головні вулиці: Шевченка та Шкільну.

Після виступу секретаря ради слово взяли представники групи компаній Агротрейд, саме цей сільгоспвиробник орендує левову частку паїв, які належать жителям Підлісного. Найголовнішою новиною, якою поділилася представниця Агротрейду, що зараз їхніми спеціалістами ведуться роботи по збільшенню нормативно-грошової оцінки земель, що в подальшому дозволить збільшити розмір орендної плати.

Традиційно завершили схід громадян запитаннями від селян. Запитання були різними, та найголовніше що хвилює жителів сільських територій це випас та напування худоби. Щодо розширення меж випасу великої рогатої худоби відповідь надав староста села Сергій Чигринець, наразі визначено 4 земельні ділянки, загальною площею близько 200 гектарів, які планується відвести під пасовище, землевпорядниками сільської ради все ведуться роботи з виготовлення документації для відведення під пасовище зазначених земельних ділянок.

Фото без описуФото без опису

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь