A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В громаді відзначили День пам'яті героїв Крут

Дата: 02.02.2021 10:18
Кількість переглядів: 281

У давній та сучасній  історії України багато сторінок политих кров’ю її героїв, проте найбільш символічною є мабуть сторінка під назвою «бій під Крутами». 1917-1918 роки були дуже важкими для утвердження україн­ської державності – йшла жорстока боротьба за владу в Києві і Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну для всіх наступних поколінь.

        З метою вшанування пам’яті молодих захисників Української Народної Республіки, які своїм життям заплатили за увіковічення цієї сторінки в історії українського визвольного руху, учні спільно із учителями закладів освіти підготували літературні композиції  «Крути наш біль, наша пам'ять» , виставку-експозицію «Подвиг героїв духу і чину». Учні Новошляхівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ділились своїми думками про сенс життя, своє призначення у ньому під час діалогу-роздуму Найцінніший скарб - життя" та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.  Учні всіх закладів освіти Кіптівської територіальної громади  ділились віршованими рядками, присвяченими героїзму у боротьбі українського народу на сторінках соціальних мереж.

      Тематичні виставки літератури та флешмоби були організовані Кіптівською публічною центральною бібліотекою та її філіями у всіх населених пунктах громади. А працівники бібліотек-філій ще раз наголошували своїм відвідувачам про важливість подвигу, якому вже більше ста років. Не залишила байдужими глядачів відео-присвята вірша «Пам’яті героїв Крут» у акторському виконанні Вікторії Ліскович.      

     Щороку вшановуючи пам’ять борців за волю нашої держави  ми називаємо їх імена, вивішуємо портрети, ще і ще раз вдивляємось у карту, намагаючись відшукати цю невеличку станцію, яка стала настільки доленосною у той далекий 1918 рік. Забуваючи інколи, що герої знаходяться поряд з нами, варто тільки озирнутись. Мабуть тому проведення таких заходів  дає можливість розбудити приспане почуття  патріотизму, підняти власну національну гідність,  гордість засвою Батьківщину та повагу до історії українського народу, а також зайвий раз спонукає нас згадати про тих героїв, яких вже не повернути та вшанувати своєю увагою, тих хто ще поруч із нами.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь