A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Майже півмільярда гривень податків отримали місцеві бюджети Чернігівщини за січень 2021 року

Дата: 23.02.2021 15:13
Кількість переглядів: 261

 

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні 2021 року надійшло 490,9 млн грн від сплати податків і зборів. Про це повідомила начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

Найбільшу частку у загальній сумі (59 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло близько 300 млн гривень.

Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також автомобілі преміум-класу) сплачено понад 72 млн гривень (14,7 відс. доходів бюджетів територіальних громад). Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 99,8 млн гривень (20 відс. загальної суми).

Частина решти податків і зборів у загальній сумі становить 5,9 відс. обсягу надходжень: податку на прибуток сплачено 1,5 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 11,2 млн грн, акцизного податку від реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального – 13,4 млн грн, плати за ліцензії на виробництво та продаж підакцизних товарів – 1,2 млн грн, екологічного податку – 0,5 млн гривень. 

П’яту частину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (21,3 відс. загальної суми або 104,4 млн грн). Також у значних розмірах сплачено податки представниками галузі сільського господарства (23,3 відс. або 114,4 млн грн) та промисловості (13,8 відс. або 67,7 млн грн). Від громадян надійшло 76,8 млн грн податків з підприємницької діяльності та плати за майно (15,7 відс. загальної суми).

Суб’єктами господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, сплачено понад 36 млн грн (7,4 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – 28,8 млн грн (5,9 відс.), галузі лісового господарства – 12,8 млн грн (2,6 відс.), будівництва – 7,4 млн грн (1,5 відс.).

           

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь