A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Жителі Кіптівської громади вшанували 150-у річницю Дня народження Лесі Українки

Дата: 01.03.2021 09:18
Кількість переглядів: 275

    25 лютого 2021 року виповнилось 150 років від дня народження Лесі Українки - однієї із центральних постатей в історії національної культури. Леся Українка – одна з найвидатніших українських митців слова. Багатогранний талант письменниці виявився в найрізноманітніших жанрах – ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Її творчість сповнена глибоких патріотичних почуттів до України.

      У рамках відзначення річниці народження цієї знакової особистості нашої літератури, майже у всіх закладах освіти та культури Кіптівської громади відбулись тематичні заходи.

      Дорослі та маленькі учасники гуртків художнього читання Кіптівського, Вовчківського та Хрещатенського будинку культури провели літературні читання "Мамо, іде вже зима...", "Літо краснеє минуло" та «На шлях я вийшла ранньою весною»,  а відеозаписи цих читань стали доступними для широкого кола користувачів соціальних мереж.            

       Надинівським сільським Будинком культури спільно із сільською бібліотекою було організовано та представлено глядачам  літературно-музичну композицію "До тебе, Україно, струна моя перша озветься!", основним лейтмотивом якої твердження, що Леся Українка запалила у серцях людей силу духу, добра, самопожертви в ім'я свого народу, віру в краще майбутнє.

        Тематичні виставки літературних збірок поетеси та відеофільми про життєвий та творчий шлях Лесі Українки також підкреслювали образ тендітної, але мужньої духом жінки, яка засвітила нам «досвітні вогні».

        Долучились до літературного флешмобу заклади освіти Кіптівської громади. Ніжна і щемлива лірика поетеси звучала із вуст учнів Новошляхівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, літературний захід «Надії зламане крило» проведено педагогами та бібліотекарем Прогресівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, учні ж 6  класу Чемерського ЗЗСО І-ІІІ ступенів відзначили 150 річницю з дня народження Лесі Українки, взявши участь у відкритому заході «Зірка на ім'я Леся»!

        Зазначені заходи, та активна участь у них працівників культури, освіти, просто жителів як дорослих так і дітей  ще раз дають нам змогу стверджувати, що українська нація пам’ятає та шанує своїх героїв, а значить ще не вмерла надія на формування дійсно свідомого єдиного українського народу.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь