A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Подвійне свято відбулось у Кіптівській територіальній громаді

Дата: 10.03.2021 16:26
Кількість переглядів: 907

Дійсно подвійне свято відзначала Кіптівська сільська територіальна громада цими вихідними. Не просто вітали жінок з нагоди Міжнародного жіночого дня 8 Березня,  але ще і відкривали  оновлену, відремонтовану глядацьку залу Кіптівського сільського будинку культури. На урочистості з’їхались жителі із всіх населених пунктів Кіптівської громади, було також чимало і гостей. Багато хто навіть із місцевих із острахом та подивом заходив до зали, не впізнаючи її: «Останній раз я тут була ще коли подруга виходила заміж, і тут був звичайний собі клуб, звичайна сцена, нічого особливого а зараз я зайшла і отримала масу вражень», - говорить староста сіл Хрещате та Гальчин, Катерина Подкур.

        «Це не просто зроблений ремонт, це – комплекс робіт, який завершений повністю. Це і освітлення, і звук, і одяг сцени. Усе тут нове. Навіть підлога. Це роками слугуватиме мешканцям громади. Загальна вартість робіт склала близько трьох мільйонів гривень. Велику допомогу нам надав депутат Верховної Ради Борис Приходько. З розумінням поставився до проблеми. Ми плануємо, що це буде не просто закрита зала, а приміщення для комерційного використання… у нас є не тільки глядацька зала, а й конференц-зал. Три роки тому ми там спілкувалися з послами Великої сімки», - зазначив сільський голова,  Володимир Кучма.

         «Ми разом, спільно, розробили ідею. Завдяки співфінансуванню з державного бюджету, на кошти соцекономрозвитку, а також за рахунок власних коштів Кіптівської громади ми маємо такий глядацький зал. Тут залишилась навіть ліпнина. Це наша історія. Велика увага приділялась тому, що є вентиляція, є обігрів. У різні періоди року тут можна проводити будь-які заходи», відмітив - Борис Приходько, народний депутат України.

        Слід також зазначити, що приміщення, у якому відкрили будинок культури - це нове бачення розвитку культурного осереддя в умовах реформи децентралізації. Фактично, це м’який перехід від звиклого для минулих років будинку культури до комплексного сільського культурного закладу нового типу. Суть полягає в тому, щоб Центр став місцем, яке приваблюватиме, як дітей, так і дорослих. Додамо до цього і те, що у цьому ж приміщенні знаходиться і ЦНАП і Центральна публічна бібліотека. Тобто це таке собі втілення мультифункціональності приміщення заради зручності жителів, яке вже давно втілюється у країнах Європи і ось тепер є і у нас.

        Святкова концертна програма колективу Театр пісні «Джерела» неабияк припала до душі глядачам і була до смаку як старшому поколінню, які були зачаровані мелодійністю виконання українських пісень так і молодому, які із захватом аплодували переспіваним каверверсіям українською мовою відомих хітів зірок зарубіжної естради.

       Родзинкою святкового вечора  стало для всіх присутніх, виконання відомої пісні "Козачка" в новому оранжуванні разом з авторами: композитором Миколою Збарацьким та поетесою Надією Галковською. Які відмітили після святкового заходу, що Кіптівська громада для Чернігівщини – це взірець перших громад. Коли вона кілька років тому утворилася, то саме від її досвіду відштовхувалися інші громади. Крім того, помітно її подальше зростання, хороше ставлення до культури та добробут жителів.

     Оскільки захід був присвячений Міжнародному жіночому дню, то представниць прекрасної статі вітали голова громади Володимир Кучма та народний депутат України Борис Приходько. Які також вручили грамоти та подяки найактивнішим жінкам за сумлінну працю, високий професіоналізм,  участь у громадському житті територіальної громади та з нагоди Міжнародного  жіночого дня 8 Березня.

       Зокрема  грамотою Кіптівської сільської ради нагороджено:

Білогруд Галину Петрівну -  заступницю директора з виховної роботи Новошляхівської ЗОШ І- ІІІ ступенів , Орел Катерину Іванівну - директорку Кіптівського закладу дошкільної освіти «Лелека» , Сухоцьку Любов Миколаївну - бібліотекарку с.Підлісне.

       Подякою Кіптівської сільської ради відзначено: Гончаренко Тамару Василівну - санітарку Кіптівської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

        Подяки з нагоди свята від народного депутата Бориса Проходька отримали : Какало Оксана Григорівна - директорка державного підприємства «Чайка» філія Чемер , Бойко Наталія Анатоліївна - директорка Прогресівського закладу дошкільної освіти «Сонечко», Поліщук Наталія Олексіївна - завідувачка Олбинським пунктом здоров’я.

        Окрім цього Борис Вікторович вручив Грамоту Верховної Ради завідуючій Чемерською сільською амбулаторією - Валентині Миколаївні Даниленко.

        А святкова програма продовжувалась, чому жителі були дуже раді, адже за час карантинних обмежень люди сумували за живою українською піснею, тому і аплодували артистам, не жаліючи долонь і підспівували із залу. Тобто атмосфера свята дійсно вдалась на славу, вже вкотре підтверджуючи ,що успіх Кіптівської територіальної громади – це не випадковість, а цілеспрямована наполеглива робота по реалізації стратегії всебічного її розвитку.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь