A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В Кіптівській територіальній громаді закінчилася низка сходів жителів громадян

Дата: 12.03.2021 15:21
Кількість переглядів: 919

Насамкінець звітували в центральній садибі громади – Кіптях. 11 березня у приміщенні місцевого будинку культури зібрались жителі села та керівництво громади, щоб підбити підсумки минулого року та окреслити плани та перспективи розвитку у 2021 році.

У своїй доповіді секретар сільської ради Віта Кучма докладно зупинилася на всіх напрямках, над якими працювала Кіптівська сільська рада у 2020 році, при цьому значну увагу приділила аналізу виконання дохідної частини бюджету та зупинилася на основних статтях видатків. Проаналізувала, як основні реалізовані інфраструктурні проекти, покликані покращити життя людей (ремонт шкільних та дошкільних закладів освіти у селах Прогрес та Новий Шлях, будинку культури у с. Кіпті, капітальний ремонт доріг та інші) так і щоденну роботу, яка здавалось би і непомітна але від того не менш важлива. Зокрема це і заходи із благоустрою на території громади, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, грейдерування та підсипка доріг, видалення аварійних дерев та багато іншого.

Особливе пожвавлення викликала інформація заступника сільського голови Василя Грищенка про те, що цього року нарешті буде завершено капітальне будівництво міжнародної траси М-01, що проходить через село Кіпті, яке серед іншого передбачає встановлення захисних шумопоглинаючих екранів, проте як запевнив Василь Миколайович, керівництво громади працює з цього питання у тісній співпраці з проектувальниками цього автошляху, та зробить все необхідне аби у проекті ремонту цієї дороги у достатній кількості були передбачені пішохідні переходи та місця прогону великої рогатої худоби.

Начальник відділу освіти Станіслав Пузирний охарактеризував стан розвитку освіти громади, освітню мережу та зауважив, що головним пріоритетом є створення належних умов для здобуття дітьми якісної освіти, а для цього заклади освіти забезпечуються сучасним обладнанням та створюється сучасний освітній простір. Зауважив також, що планується здійснення заходів, щодо покращення умов перебування дітей у Кіптівському закладі дошкільної освіти «Лелека».

Директор Центру надання соціальних послуг Галина Лось розповіла присутнім про основні напрямки своєї роботи, а також звернула увагу присутніх на зростання кількості видів шахрайських дій, щодо осіб похилого віку та закликала не довіряти особам, які пропонують підозрілу вигоду.

Дільничний інспектор Олег Дещенко, який також був присутній на сході, довів до відома присутніх інформацію про стан профілактичної роботи із попередження правопорушень, особливо у сфері крадіжок особистого майна, виготовлення та реалізації контрафактного алкоголю та випадків сімейного насильства.

Насамкінець жителями було затверджено суму самооподаткування, яка цьогоріч становитиме 100 гривень та суми сплати за надання адміністративних та технічних послуг.

Фото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь