A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кіптівська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Передостанній схід села відбувся в Новому Шлясі

Дата: 11.03.2021 16:10
Кількість переглядів: 1021

10 березня у приміщенні місцевого будинку культури, відбувся схід жителів села Новий Шлях.  Відкрила схід громадян новопризначена староста Інна Борисенко, яка у своїй доповіді проаналізувала статистичні дані населення, згідно з якими у селі проживає 535 осіб, з яких 34 дошкільнят, 66 дітей дошкільного віку, 126 пенсіонерів. За минулий рік померло 4 людей, а народилась одна дитина.

На території населеного пункту працює дошкільний навчальний заклад «Веселка», де дошкільну освіту здобуває 31 вихованець та загальноосвітній навчальний заклад у якому навчається 55 учнів. Також на території села доволі успішно працює місцеве ОСББ, яке надає жителям послуги із водовідведення та водопостачання, а також утримання прибудинкової території.

Інна Іванівна детально зупинилась на фінансових показниках, розповіла про видатки, які здійснюються із загального бюджету сільської ради на розвиток Нового Шляху. Розповіла про те, що загалом за 2020 рік на село Новий Шлях витрачено більше шести мільйонів гривень, що складає близько 17 % загального бюджету сільської ради, із яких левова частка це утримання закладів освіти: заробітна плата працівників, оплата за енергоносії, а також покращення матеріально-технічної бази, зокрема придбання комп’ютерної техніки у школу (близько 188 тис. грн..) та капітальний ремонт харчоблоку садочка (близько 300 тис. грн..).

Зупинилася староста і на програмах які реалізовуються у сільській раді, зокрема на Програмі надання одноразової грошової допомоги, якою можуть скористатися жителі громади, які опинились у складних життєвих обставинах, згідно цієї Програми новошляхівцям у 2020 році було виплачено 19 тисяч гривень.

В кінці своєї доповіді Інна Іванівна подякувала місцевому підприємству ДП «Чайка» за активну участь у житті села, зокрема допомогу у розчистці снігу, на який була щедра цьогорічна зима.

Заступник сільського голови Василь Грищенко, у своєму виступі, більш детально зупинився на питаннях ремонту доріг, як загалом по громаді так і по Новому Шляху, які плануються провести у 2021 році. Також відповідаючи на запитання жителів Василь Миколайович ознайомив із планом видалення аварійних дерев, що буде реалізовуватись у всіх населених пунктах Кіптівської сільської ради.

       Насамкінець жителі Нового Шляху подякували керівництву громади за нову огорожу для кладовища та вирішили створити ініціативну групу, яка буде відповідати за його санітарний стан.

       


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь